теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Банско влезе в Топ 5 на световните зимни курорти


0 гласа1996 прочитания

Банско влезе в Топ 5 на световните зимни курорти, които ще са домакини на по 2 старта за Световната купа по ски при мъжете и жените през сезон 2011/12.

Това стана по време на календарната конференция на Международната федерация по ски (ФИС) в Порторож (Слвн).

На нея Банско бе предпочетен пред още няколко курорта, които искаха да вземат отменените заради земетресението в Япония стартове при мъжете.

Най-сериозният конкурент на българския топ курорт бе испанския зимен център Ла Молина. Отличната организация на стартовете при мъжете в Банско тази зима и силната подкрепа, която държавата оказва на състезанията за Световната купа, са наклонили везните в полза на България.

Последната инспекция на рейсдиректорите на ФИС и срещата им на държавно ниво с министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков също са оказали влияние за взимане на решението.

"Спор няма. Банско взима отменените стартове при мъжете", коментира директорът на стартовете за СК при мъжете Гюнтер Хуяра. Така зимният ни център ще се нареди до Вал д`Изер (Фр), Лейк Луис (Кан), Гармиш-Партенкирхен (Гер) и Сочи (Рус), които също ще са домакини на по два старта при мъжете и жените през 2012 г.

Гигантският слалом и слалома при мъжете в Банско ще са на 18-19 февруари, а седмица по-късно пак там ще се проведат и спускането и супергигантския слалом за жени.

Отличното отношение на ФИС към страната ни пролича и от даването на домакинство на Пампорово на слаломите за европейската купа за мъже на 12-13 февруари 2012 г.

Отзвукът по света от стартовете за СК при мъжете тази година в Банско, гледани от 200 млн. зрители, направи България по-разпознаваема туристическа дестинация. /БГНЕС/

Автор: www.darikfinance.bg
Свързани ключови думи