Кметът на града Александър Краваров очаква предстоящият зимен туристически сезон да бъде успешен, както бе миналогодишният, цитиран е той от БТА. Българските скиори от София, Пловдив, Варна, както и туристи от Македония и Сърбия, особено след премахването на визите, ще бъдат основни посетители, предполага кметът.

Разчита се също така и на традиционни гости от Русия, Англия, Гърция, Румъния. Легловата база в Банско не е променена - около 15-16 хиляди места предлагат различните категории хотели и къщи за настаняване, съобщи кметът. В Добринище също са готови за зимния сезон, отбеляза той. Пътят за скицентъра в Пирин е основно ремонтиран по европейските изисквания, с нова настилка, съоръжения, маркировка.

В отлично състояние е и пътят от Добринище до хижа "Гоце Делчев". Има сключени договори с фирма за зимното пътно поддържане.

Кметът каза, че строителството през тази зима няма да бъде спирано в Банско, но от 10 декември товарните коли, които обслужват изгражданите обекти, ще минават по обходни пътища.

Нов частен паркинг ще бъде отворен срещу хотел "Кемпински", както и още един общински паркинг в района на началната станция на кабинковата въжена линия, където ще работи и основният паркинг. Системата за контрол ще действа, както и досега - нарушителите ще бъдат санкционирани, а неправилно паркираните коли ще бъдат вдигани с "паяк".

Автор: www.economynews.bg