теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Българи и румънци изместиха скандинавците и англичаните от Черноморието


0 гласа1401 прочитания

Автор: Елица Елефтерова, Money.bg

В Слънчев бряг няма спад на туристите, това заяви председателят на Съюза на собствениците на хотели в Слънчев бряг Елена Иванова, предаде агенция „Фокус".

На въпрос какво е мнението й за отминаващия сезон и дали той е бил слаб Иванова отговори, че сезонът не е приключил и дори е в разгара си. „Болшинството от хотелите в комплекса са пълни.

Очаквам, че през октомври ще работим силно, поне това показват резервациите до момента.

През септември ще ги има и традиционните намаления, макар че тази година направихме доста промоции, за да привлечем туристите", каза Иванова. Определено досега сезонът е по-слаб в сравнение с миналата година, но туристи има.

Понамалели са германците, англичаните и скандинавците, но затова пък в Слънчев бряг се е увеличил броят на българските, руските и румънските туристи.

„Въпреки че вчера от националния статистически институт отчетоха, че има отлив на румънски туристи, това не е така в Слънчев бряг", категорична бе Иванова.
На въпрос дали са останали неотворени хотели това лято, председателят на Съюза на собствениците каза, че такива е нямало.

Имало е хотели, които са отворили по-късно, например около 20 юни, и ще затворят по-рано, но това зависи от политиката на хотелиера и от възможността му да докара туристи.

„Все пак е криза и ние, които сме на първа линия и от поне десет години сме в бранша изпитваме известни затруднения, а какво остава за новата база в Западната част на комплекса", каза още Иванова.

Вижте оферти за почивка на море в България тук.