теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Българинът ще почива в балнеохотели на Коледа и Нова година


0 гласа1131 прочитания

Въпреки икономическата криза, българинът ще прекара празниците около Коледа и Нова година в балнеохотелите, каза пред БТА директорът на Иснтитута за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

Туристическите пакети за Коледа и Нова година ще свършат до средата на декември, а местата в 4 и 5-звездните хотели са изчерпани.
      
Една част от клиентите, които избират да прекарат празниците в балнеохотелите, са корпоративни, с което получават и по-ниски цени на пакетите, следвани от приятелски компании от 6 и повече души и на последно място са индивидуалните записвания.
         
Българските туроператори отчитат значителна стабилност на записванията на българите за коледните и новогодишните празници. Броят на записванията запазва стойностите си спрямо същия период на миналата година.

Тридневните пакети за коледните и новогодишните празници са предпочитани от 60% от българите, почивки за пет дни търсят 30% от българите и 10% за седем и повече дни.

Според Драганов друга тенденция, която ще бъде валидна и за зимните празници, е изчерпването на така наречената средна цена. Българинът вече търси или евтиното или скъпо, допълни Драганов.

Автор: www.touristmedia.info
Свързани теми
Свързани ключови думи