теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

България привлякла част от руските туристи към Турция


0 гласа764 прочитания

Руснаците са започнали да пестят, когато избират къде да прекарат почивката си заради кризата, като все по-рядко пътуват в чужбина и избират по-евтини дестинации, съобщава руското издание "Новие известия".

Според данни на Руската асоциация на туристическите оператори  (АТОР) спрямо 2008 г. общо търсенето е намаляло средно с 18-20 на сто, като е насочено предимно към евтини морски почивки в безвизови държави.  

До неотдавна преки конкуренти на Турция за привличане на руски туристи бяха Египет и Испания, но при сегашните условия турските курорти ще трябва да променят политиката си за привличане на гости от Русия.

През 2009 г. България е отнела част от туристическия поток от Турция.

В периода на кризата черноморските санаториуми са по-привлекателни от гледна точка на цената, а през последните години българските курорти предлагат по-качествени и разнообразни услуги.

Положителна роля има и опростеният режим за получаване на визи, който бе въведен през април 2009 година за руски граждани.

Руснаците се насочват към Албена, Слънчев бряг и Златни пясъци като тенденцията най-вероятно ще се запази и през 2010 година, отбелязва изданието.

Автор: www.economynews.bg
Свързани теми
Свързани ключови думи