Българско мобилно ИТ решение за застрахователи спечели най-високото отличие – Platinum, от международните награди за технологични иновации „European Seal of e-Excellence 2012“ в рамките на изложението CEBIT 2012 в Хановер.

На десетата юбилейна церемония, измежду 40 компании – финалисти от общо 18 страни, най-голямата награда получи Мусала Софт за системата си Insurance Sales Force Mobility. Цялостното ИТ решение служи за издаване на застрахователни полици Гражданска отговорност, което да покрива нуждите, както на стационарни, така и на мобилни работни места, уточниха от компанията разработчик.

Престижните награди „European Seal of e-Excellence“се връчват на компании, развиващи се в сферата на ИКТ и дигиталните медии, с високи постижения и иновативни маркетинг практики. Мусала Софт е носител на такава награда за втори път – през 2011 тя беше за мобилно приложение с образователна насоченост към най-малките.

Това е поредната награда за продукти и решения изградени от Мусала Софт в застрахователния сектор. Системата за издаване на електронни полици на Гаранционен фонд, разработена от Мусала Софт е един от водещите световни примери за "smarter commerce" (по-интелигентен бизнес) на IBM, финалист в ИТ Проект на годината 2011 на Computerworld, получи наградата на БАИТ в категория "Бизнес иновативност 2011" и международната "Diskobolos" 2011 за успешно технологично решение, което променя облика на бизнеса и има високо - стойностен икономически ефект.

Източник: Insurance.bg