теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Българските семейства са скарани с финансите


0 гласа821 прочитания

Приблизително всеки пети българин не споделя с партньора си колко пари изкарва. По този показател страната ни не се различава значително от Полша, Чехия и Словакия , показва проучване на ПРОФИ КРЕДИТ в четирите европейски страни.

От него става ясно още, че 17% от сънародниците ни не информират партньорите си за над 40% от доходите, които получават.

Във всички участващи в проучването страни мъжете предпочитат да пазят в тайна доходите си, а жените – разходите си.

Данните от проучването показват, че едва 6% от семейните двойки в България си определят точно фиксиран размер на месечните разходи, който се стараят да не надвишават. Около 30% от анкетираните и в четирите страни заявяват, че си изготвят приблизителен бюджет.

Близо една трета от сънародниците ни обаче заявяват, че в повечето случаи не успяват да се вместят в рамките на определения от тях бюджет - проблем, който се среща значително по-рядко сред домакинствата в Полша, Словакия и Чехия.

От проучването се вижда също, че една трета от домакинствата в България не успяват да спестят от приходите си.

Според проучването 15% от българите са изневерявали на своите партньори. Поддържането на извънбрачна връзка обаче се оказва скъпо удоволствие. Българите отклоняват средно по 360 лева на месец от семейния бюджет за своите любовници, което е повече от поляците, словаците и чехите.

Източник: www.darikfinance.bg

Сравнете всички оферти за бързи кредити от небанкови институции

Свързани теми