теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Българските туристи по-недоволни от европейските?


0 гласа792 прочитания

Почти два пъти повече са жалбите на българи към търговци от страни – членки на ЕС, отколкото на европейски граждани към български търговци, твърдят от Европейския потребителски център – България.  Броят на подадените жалби за 2009 година към момента е 362. Миналата година сигналите са били 298.

Европейският потребителски център - България е организация, която помага на туристи, в случай, че възникнат проблеми с търговци по време на почивка в други страни - членки на ЕС, Норвегия и Исландия.  

Като цяло потребителите недоволстват най-вече от лошо качество на транспортни услуги, настаняване, нелоялни търговски практики, подвеждащи реклами.

От Великобритания и Ирландия пристига най-големият брой жалби срещу български  търговци. Претенциите са основно в областта на недвижимите имоти. Граждани на Кипър и Румъния се оплакват най-вече срещу нашите превозвачи.

Българските туристи от своя страна през 2008 и 2009 са недоволни най-много от английски, германски, словашки и италиански търговци.

Екатерина Дафовска, олимпийски зимен шампион и собственик на хотел в Чепеларе, направи интересни сравнения между българските и чуждестранните курорти.  „За мен изключително фрапиращ е фактът, че цените в заведенията за хранене, които се намират в непосредствена близост до пистите, са в пъти по-високи от тези в останалите заведения в курортните комплекси. В Австрия например няма никаква разлика. Кафето е 2,5 евро независимо, къде се намира заведението. А тук в България цената скача двойно и тройно.”, коментира още тя .

Друг значим проблем според олимпийската шампионка е методът на снегопочистването. Никъде в Европа няма разхвърляне на пясък, увери тя. Съществува специален кристален пясък, който всяка година се разпръсква по пътищата, след което се събира за следващата година. Това спестява ходенето в кал на туристите. Освен това в България се предлагат много легла, в същото време пистите са с дължина само 60-70 км. Това води до пренаселване, заяви Екатерина Дафовска.

Автор: www.economynews.bg

Свързани теми