теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Бум на жалбите срещу застрахователи и посредници


0 гласа1092 прочитания

96 жалби срещу застрахователни компании и инвестиционни посредници са постъпили през април в Комисията за финансов надзор

96 жалби срещу застрахователни компании и инвестиционни посредници са постъпили през април в Комисията за финансов надзор (КФН). Това показват данните в бюлетина на регулатора. Това е най-големият брой жалби за последните 12 месеца.

Броят на наказанията за април тази година е 25. Това е най-високата стойност за последните 6 месеца, но остава далеч под 70-те наказателни постановления средно на месец за 2011 г. През април са издадени и 33 акта за установяване на административни нарушения в застрахователния сектор.

Броят им леко расте спрямо предходните два месеца. Принудителни административни мерки срещу седем дружества от застраховането е издала още КФН. Това са застрахователят Бул Инс и последниците Инвест Гарант БГ, Скор, ЗБ универсал, Севар, Фис и ЗБ Експрес.

През април надзорът заличи от регистъра на застрахователните брокери ВИП Брокерс и вписа в него нови три дружество – Форуком Брокер, ЛР Брокер и Полимекс ЗБ.

Източник: www.insmarket.bg