теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Да победиш пазара: мечта или реалност?


0 гласа633 прочитания
Една от най-големите грешки, които правят инвеститорите, е да мислят, че са в състояние да победят пазара в дългосрочен план. Средната възвращаемост на фондовия пазар е била исторически около 10% годишно. През последните десетилетия тя е била около 9% годишно.

И има всякакви хора, които искат да победят тези числа.

Да победиш обещанията на пазара

Така че те се доверяват на известни мениджъри на фондове (които управляват взаимни фондове или хедж фондове), за да победят пазара за тях. Тези "звездни" мениджъри избират различни акции и се опитват да направят това. Повечето от тях не успяват. Малък процент го правят - но само за няколко години. След това те просто падат до средно или под средното ниво.

Името на играта е: дайте на инвеститорите минимална или дори отрицателна възвращаемост!

Но интересното е, че в началото, когато фондът е много успешен, той има само малък брой инвеститори - той е извън радара на повечето хора. Когато стане успешен, той привлича масите. И тогава неизбежното се случва - фондът губи почва под краката си и започва да се представя лошо. И голям брой инвеститори започват да получават под средната или дори отрицателна възвръщаемост.

Има стотици такива примери. Нека да дам един от тях. Известният Magellan Fund достигна върха си на пазара през 1992 г. Между 1977 и 1990 фондът успя да реализира годишна възвращаемост от 29% под ръководството на известния Питър Линч. По това време фондът привлече огромен брой инвеститори - имаха активи от над 100 милиарда долара. През следващите 20 години фондът започна да се проваля. Възвръщаемостта на фонда през последните десетилетия е ужасна.Какъв беше крайният резултат? Повечето инвеститори са получили печалби, които са далеч под пазарната възвръщаемост и често са отрицателни.

Така че, не мечтайте да победите пазара! Вместо това се съсредоточете върху това, което ви дава пазарът, с възможно най-ниски разходи.

Присъединете се към мен на моя семинар в София „Решение за един милион долара“ 

Искате ли научите това, което финансовата индустрия не иска да знаете за инвестирането? Подготвил съм нещо, което ще ви „взриви“ (и ще спаси финансовото ви бъдеще).

Научих се по трудния начин (като загубих 6-цифрена сума пари), че финансовата индустрия и консултантите работят усилено, за да ви помогнат да направите грешни инвестиционни решения и да ви посъветват да инвестирате в най-лошите възможни финансови продукти – така че те да спечелят от това.

Ето защо, моята мисия сега е да споделям това, което какво финансовата индустрия не иска да знаем за инвестирането. Милиони хора по целия свят губят много пари, без дори да го осъзнават. И това трябва да спре.

Ето защо подготвих семинар, на който ще ви науча как да избегнете това. Това обучение е наистина важно за Вашето финансово бъдеще. Всъщност, ако не научите това, което ще представя на семинара, никога няма да можете да правите печеливши инвестиции, а ще губите пари, без дори да сте наясно с това.

Прекарах 7 години в живота си, за да науча тези подробности, но сега можете да ги разберете за 4 часа. И най-доброто от всичко: това може да Ви излезе безплатно.

Затова се регистрирайте още сега на Investments.bg!
Свързани ключови думи