теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Да започнеш бизнес в България – мисията възможна?


0 гласа1978 прочитания

Предприемаческата конференция под надслов “България – Силициевата долина на Балканите” ще се проведе на 17-ти ноември 2012г. в Интер Експо Център София

Конференцията ще бъде открита от министъра на икономиката, енергетиката и туризма на Република България - Министър Делян Добрев от 9.30 часа. Основната част на StartUP Conference 2012 тази година поставя акцент върху състоянието на предприемаческата екосистема в България.

Как държавата подкрепя бизнеса? Какво е предприемаческа екосистема и как се изгражда тя? Как и къде се образоват младите предприемачи? Какво е състоянието на инвестиционната среда в България? Какви са предизвикателствата пред малкия бизнес у нас? На тези въпроси ще търсим отговорите през първия ден от конференцията.

За целта на специалните кръгли маси и дискусии честно ще се обсъждат наболелите въпроси около предприемачеството в България.
 
Гергана Паси, избрана за дигитален шампион на България, ще сподели къде точно се намираме на картата в Европа, а Елица Панайотова, бъдещ изпълнителен директор на София ТехПарк, ще представи предизвикателствата пред новия мащабен проект. Въпросът "Ще може ли България да се превърне в Силициева долина на Балканите?" ще коментира и заместник посланикът на велокибританското ни посолство - Катрин Барбар, която ще сподели наблюдения от първа ръка относно London TechHub.

Резултатите от работата на четирите дискусии и на трите паралелни кръгли маси ще бъдат обединени в общ документ, озаглавен “StartUP Декларация”, който ще бъде представен в края на първия ден на форума и подписан от участниците в модерираните дискусии. Ще се разгледат и конкретни възможности за финансиране на бизнеси в България.
 
Събитието ще завърши с представяне на проекта StartUP Academy и дискусия за усилията, които се полагат в България в посока на практичното образование за предприемачи. В нея ще участват представители на Junior Achievement, Telerik Academy, Sirma&Ucha.se.
 
Първият ден от конференцията ще приключи с коктейл за всички гости и медии! На чаша вино ще може да обсъдите и още от темите, които ви вълнуват. Очакваме ви!

Повече информация за събитието и програма: http://2012.startup.bg/