теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Данъците ще се плащат и чрез виртуални терминали на сайта на НАП


0 гласа778 прочитания

Плащанията чрез тези ПОС-терминали е безплатно, обясниха данъчните

От 2018 г. данъчнозадължените лица ще могат да покриват своите задължения към хазната, плащайки на виртуални ПОС-терминали на сайта на Националната агенция по приходите (НАП) или чрез ПОС-терминали, разположени при данъчните служители, а не в банките в данъчните служби.

Това коментира пред БНТ говорителят на Националната агенция за приходите (НАП) Росен Бъчваров.

Той обясни, че по този начин ще се елиминира забавянето при плащанията на гражданите, извършени в последния ден от срока. Обикновено в тези случаи средствата пристигат в сметките на НАП със закъснение от 24 часа или 48 часа, при което се начисляват и лихви за просрочия, макар и хората да са извършили преводите в посочения срок.

Намерете най-добрата оферта за дебитни карти

При новите начини на плащания няма да бъдат налагани такси при плащането на данъчните задължения, обясни още Бъчваров. Плащането се извършва с въвеждане на данни от банкова карта – дебитна или кредитна, и независимо от коя банка е издадена картата такси няма да се начисляват, категоричен беше говорителят на данъчната служба.

При интернет банкиране, използвайки системата на банката, или при плащане в банков клон, такси ще бъдат налагани спрямо политиката на банката, уточни още той.

Бъчваров припомни, че през тази година повечето данъчни облекчения могат да бъдат ползвани само ако данъчнозадълженото лице няма задължения към НАП. Тоест дори и стотинките, за които хората не подозират, че дължат, ако са платили в последния ден от срока за покриване на данъците, могат да доведат до отпадане на облекчението.

По тази причина хората трябва да проверят своите задължения, преди да подадат данъчни декларации, в които има искане за данъчно облекчение, съветват данъчните. 

Източник: www.investor.bg
Свързани ключови думи