теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

До морето и назад за 28 лева. Новият уикенд експрес София-Бургас ще спира само в Пловдив


1 гласа3707 прочитания

28,20 лева до морето и обратно. Толкова ще струва билетът за новия уикенд влак София-Бургас-София, който БДЖ пуска днес. Тренът ще тръгва в 15 ч всеки петък от Централна гара в столицата и ще спира междинно само в Пловдив. Специална организация на движението ще му дава зелен сигнал до морето, където ще стига за 5 ч и 45 мин. Всяка неделя уикенд експресът ще се връща в  София, като ще взима разстоянието за 6 часа. Двупосочният билет излиза 30% по-евтино от цената на ускорените бързи влакове и в пъти по-евтино от автобусите или с автомобил. Летният уикенд експрес е само предварителна резервация и е разработен специално за тези, които искат бързо и евтино да стигнат до морето за почивните дни.

Сред първите пътници на новия влак днес ще бъде и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков.

В експреса е включен вагон бистро, който разполага със салон за консумация и бар за обслужване на пътниците. БДЖ за пръв път пуска подобен влак, който ще вози туристи до морето и ще ги връща в края на двата празнични дни. Очаква се уикенд влакът да се пълни и със студенти, ученици и хора, които се връщат в родните Пловдив и Бургас за уикенда заради удобното разписание и по-евтин превоз, обясниха от компанията. Това е първата мярка в новата маркетингова политика на компанията за финансовото й стабилизиране.

Автор: Таня Киркова, в-к Стандарт
Свързани теми