теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Доброволци от Alpha Bank–клон България почистиха 2 градинки и 1 парк в центъра на София


2 гласа2283 прочитания

Служители на Alpha Bank–клон България се погрижиха за чистотата на две зелени градинки и един парк в центъра на София. Акцията се състоя на 23-и май, събота, а участници бяха две групи доброволци от екипа на Alpha Bank-клон България. Първата група се зае с градинката около църквата „Св. Седмочисленици”.  „Буката” в близост до плувен басейн „Мадара” е другата обществена площ, която бе поле за действие на втората група. Най-многобройната трета група почисти парка „Борисова градина”. 23-и май е Ден на доброволната инциатива за всички подразделения на Alpha Bank Group на Балканите.

Инициативата е подбудена от желанието на всички в Alpha Bank-клон България малките зелени площи, в които всички ние прекарваме свободните си часове след работния ден и през уикенда, да бъдат по-приветливи и по-чисти, за да можем да им се насладим напълно и да се отпуснем.  „Това е скромното начало на една кампания, която ще продължи и занапред в годините”, казва Филип Петру, управител на Alpha Bank-клон България, „Явната цел, разбира се, е чистотата, но дългосрочната кауза е да внушим у гражданите лично отношение и загриженост към заобикалящата ни среда”.

***

В съответствие с политиката на Alpha Bank Group за корпоративна социална отговорност и с цел  развитие и подкрепа на чувствителността към социални и екологични въпроси, от тази година 23-и май е установен като ден на “Доброволната инициатива на Alpha Bank”.

Тази година групи от доброволци съставени от служители на банката и техните семейства имаха възможност да вземат участие в социални или екологични акции в Гърция, Кипър, Румъния, Сърбия, Албания, България и Македония. Дейностите бяха следните:

 Гърция Почистване на плажове
Посещение на „SOS детско селище Вари”
 
 Кипър  Почистване на плажове
 Румъния  Дарение на библиотека – книги и оборудване
 Сърбия  Пребоядисване и декориране на училищни дворове
 Албания  Почистване на улици (около клоновете на Alpha Bank)
 България  Почистване на 2 градинки и един парк в София
 Македония  Даряване на храна на социално застрашени семейства във всички градове, в които банката има клонове

Alpha Bank Group е благодарна на 1639-те доброволци от Alpha Bank и на техните семейства за ценния принос. Активното им участие и чувствителността им към подобни акции допринасят за социалната отговорност, която Alpha Bank Group съблюдава и дават тласък на отборният дух и съвместната дейност.

Заедно, визията се превръща в действие!