теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Google vs. Facebook


0 гласа1663 прочитания

Най-голямата компания за търсене в интернет Google представи нов сайт за социално общуване Google+, който ще конкурира популярната мрежа Facebook, предадоха DPA и AFP. Услугата е подобна на Facebook, включвайки обновяващ се поток от снимки, съобщения, коментари и друго съдържание от подбрани приятели, заяви Брадли Хоровиц, вицепрезидент по продуктовия мениджмънт в Google.

Компанията Google, която вече има социална мрежа Orkut със силно присъствие в Бразилия, пусна този проект, тъй като от няколко месеца изостава от Facebook по време, което отделят потребителите за търсене в интернет. На Facebook, най-популярната социална мрежа в света, се падат 13% процента от общите часовете, прекарани онлайн през май, докато при Google те са 10%, сочат данни на ComScore Inc. Целта на Google е да се конкурира с Facebook за печалбите от реклама при по-голяма употреба.

"Това е нещо, което променя качеството на самия Google ", отбеляза Хоровиц, цитиран от Bloomberg. "Това е Google, който познавате и обичате, но сега с хора", допълни той. Миналогодишният опит на Google да пусне подобна услуга, наречена Buzz, се провали заради опасения, свързани със защитата на личните данни. Най-напред услугата Google+ ще бъде изпробвана сред малка специално подбрана група хора.

Автор: www.economynews.bg
Свързани теми