Хотелиерите във Велико Търново дават стаи на пострадали от бедствията в Япония. Покана да заповядат в старата столица е отправена чрез посланика на Япония у нас негово превъзходителство Макато Ито.

Първите участници в инициативата предоставят 30 стаи за неограничен период от време на японци, пострадали от природните бедствия. Възможно е към нея да се присъединят и още хотели.

Хората от бранша са написали писмо, в което от името на туристическия бизнес във Велико Търново изразяват съболезнованията си за множеството невинни жертви на природната стихия, както и искреното си възхищение пред достолепието и мъдростта, с които Япония посреща несгодите.

В писмото се благодари за вниманието и подкрепата, които Япония оказва на Велико Търново, като се има предвид дарението, с което японското правителство предостави апаратура на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”.

Велико Търново е най-атрактивната туристическа дестинация в България и японските туристи са сред нашите най-желани гости. Ние сме малка и скромна страна, но нашите сърца и обятия са винаги отворени, пише още в писмото.

Автор: www.darikfinance.bg