теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Информират земеделци за европрограмата за селските райони


0 гласа2620 прочитания

Началото на информационна кампания за мерките по ОП "Развитие на селските райони /2007-2013 г./ сред земеделските производители, която обхваща 28-те областни центрове в страната, обяви днес на пресконференция заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова.

Срещи-дискусии на местно ниво със земеделските производители ще помогнат за установяване на индивидуални контакти с бенефициентите, както и възможността те да получат изчерпателна информация от експерти на земеделското министерство. До момента по Програмата за развитие на селските райони са договорени средства в размер на повече от 1 милиард евро или 33 процента от общия бюджет. Разплатени са 19 процента от целия бюджет на програмата.

Заместник-министър Боянова, съвместно със Светослав Симеонов - изпълнителен директор на ДФ "Земеделие" /ДФЗ/, представиха и индикативен график за отварянето на мерките от оперативната програма. От 14 март до 3 април ще бъде отворена мярка "121" за прием на гарантирани бюджетни плащания. По тази мярка ще могат да кандидатстват фермери, които отглеждат кокошки-носачки, свине, както и млекопроизводители - втора и трета категория.  Земеделските производители ще могат да ползват кредити от ДФЗ по мярка "121", чиито указания скоро ще бъдат приети.

Заместник-министър Боянова съобщи, че по мярка "122" проекти ще се подават от 4 март до края на 2011 г., по мярка "123" за преработватели - от 1 август до 4 септември, за полупазарните стопанства - от 4 април до 4 септември и от 30 октомври до края на годината. Мерки "223" и "226" ще се отворят едновременно от 4 април до 1 май и от 5 септември до 30 октомври.

Автор: www.economynews.bg