теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Интервю с победителя в конкурса на Моите Пари и The Business Institute


1 гласа1575 прочитания

Представи се накратко – с какво се занимаваш, къде работиш

Ева Борисова

Дипломирана ландшафтна архитектка – звучи красиво, иначе носи гумени ботуши редовно.
След известно отклонение в света на строителството, съвсем не лирично, основава Borisov & Borisov Architects Ltd, заедно с другия Борисов - Архитекта. Вече над 8 години проектира любимите си интериори и дизайнерски мебели. Вдъхновена е от Курбюзие, който също няма архитектурно образование.Ей така за разкош участва и в ландшафтни проекти.  В промеждутъците е писала специализирани напудрени статии за списанията "Beauty", "Още за къщата" и "Вкъщи". Наскоро бе въвлечена в рубриката „Дневници“ на електронното списание за литература „Пъблик Репъблик“. Не/Случайно превежда една книга от френски език на Анели Ман-Менструална плът/Първично свято. Обича литературата и още повече да се сприятелява с писателите.

Студиото е награждавано през годините в интериорните конкурси на списанията „Идеален Дом“,„Наш дом“ и издателство „АрхЛибри“ (2005,2007,2010,2011).Участва в проектирането и реализирането на арт инсталация „Воден булевард на изкуствата и занаятите“ през 2009г към сдружение „Аз обичам водата“, като част от празничната програма на община София.
През 2010г. „Борисов и Борисов Архитекти“ се включват благотворително в иниациатива на фондация “I can too” за създаване на детски център за деца, болни от аутизъм в гр. Пловдив, с изготвяне на цялостна проектно-техническа документация за обекта.

Какви са впечатленията ти от Академията по финанси за нефинансови мениджъри? От фасилитаторите и гост-лекторите?

Реализирането на сесиите бе в изключително приятен формат – непринуден разговор и работа в екип по конкретни казуси. Учудващо и за мен, за краткото време, което имахме, аз научих доста неща за финансите като цяло. Някои от тях чувах за първи път. / EBITDA  на пример  . А определено ме касаят пряко като мениджър на фирма. Есенцията на големият обем от информация, бе представена леко и професионално с множество примери и впечатляващи гост лектори. Особено последния гостуващ! (Забравих името)

Коя сесия беше най-полезна и интересна на теб и с какво?
Не мога да отделя конкретна сесия, защото с всяка една от тях надграждахме над вече наученото. И както, Светлан спомена, първата седмица се учим да четем финансова информация, втората да планираме, а третата да взимаме решения.

Споделяш ли твърдението, че финансите не бива да бъдат оставяни в ръцете само на финансистите?

Разбира се. Финансистите са тези, които правят изводите спрямо данните, дават вариантите, но собственика е този, който взима решенията. Поради което, той трябва да бъде грамотен, за да избере за себе си, най-удачния вариант и посоката за развитието на бизнеса си.
Какво би споделила с хората, които не са присъствали на работилница на The Business Institute?

Обичам професията си. Избрала съм я искренно, силно и без колебания. Дълбочината, с която участваш в нея, непрекъснато разширява обхвата. Ако си надъхан да продължиш, търсенията надхвърлят твоята област. Което е и зареждащо, и вдъхновяващо. В този смисъл за мен „Финансовата академия за нефинасисти“ бе не само качествено полезна, но и вдъхновяваща.
Свързани теми