теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Изгодни предложения за кредити, депозити и инвестиции в НДК


9 гласа8773 прочитания

Над 15 финансови институции ще вземат участие в традицоонното изложение «Финанси за всеки»

Третото издание на финансовото изложение “Финанси за всеки” ще се проведе между 29 ноември и 1 декември в Централното фоайе на НДК. Организатор на проявата е Български икономически форум. Това е единственото по рода си изложение на финансови продукти, насочено директно към крайните клиенти. Целта на организаторите е под един покрив да се съберат някои от най-уважаваните финансови институции.

Във “Финанси за всеки” ще вземат участие над 15 банки, застрахователи, инвестиционни посредници и взаимни фондове, които ще представят своите услуги и промоционални предложения към посетителите в областта на кредитите, депозитите, застраховането, инвестициите, разработени за дните на изложението.

Сред участниците са: Обединена българска банка, Банка БСК, Пощенска банка, Интернешънъл асет банк, Алфа банк, Варчев Финанс, КД инвестмънтс, Финансова група Капман, Лев Инс и др.

В първия ден на изложението е предвидена и конферентна програма, която ще се проведе в зала 6 на НДК.

Освен атрактивни финансови предложения, организаторите на “Финанси за всеки” са предвидили за посетителите на изложението много награди, осигурени от най-младия мобилен оператор vivatel. Всеки ден ще се тегли томбола с разнообразни награди, между които мобилен телефон, MP4-плеъри и др.

Коментари и отговори

Харесвам информацията ви и я следя.Бих искала да ми отговорите,ако е възможно на въпроса:Аз и съпруга ми имаме бонови книжки,с дялове разпределени в различни фондове.Например:фонд "Мел инвест" ;фонд "Мултигруп елит"; фонд"Петрол фонд"; фонд "ПФ Акционер Фаворит"; фонд "НФПФ Калиман"; и фонд "ОБПФ Доверие". Как мога да разбера съществуват ли тези фондове, в какви са преобразувани и как да ги намеря? Ще бъда много благодарна да получа от вас съвет и информация. С уважение: Галина Жекова
Информацията, която можем да Ви предоставим е следната:

ПФ "Мел Инвест" АД преобразуван в Мел Инвест Холдинг АД
гр. Сливен 8800, ул. "Ст. Караджа" № 5; 044/66-27-41

ПФ "Мултигрупелит" АД преобразуван в БАЛКАНТУРИСТ ЕЛИТ АД
София, п.к. 1408, ул. „Енос" № 2, Община Триадица; Тел.: 02/805 55 90; 02/805 55 91; 02/805 56 00

ПФ "Петрол Фонд" АД преобразуван в Синергон Холдинг АД
гр. София 1000, ул. "Солунска" № 2; тел. 02/980-56-96

ПФ "Акционер - Фаворит" АД преобразуван в Акционер - Фаворит Холдинг АД
гр.София 1000, ул. "Ангел Кънчев" № 25; тел. 02/981-34-67, 981-34-68
гр. София 1220, кв. "Военна рампа", ул. "202" № 8; тел. 02/32-51-74, 32-51-06
e-mail: favorit@mbox.infotel.bg

Обединен Български ПФ "Доверие" АД преобразуван в Доверие Обединен Холдинг АД
гр.София 1504, бул. "Княз Дондуков" № 82; тел. 02/984-56-11, 984-56-12

За съжаление липсва информация за "НФПФ Калиман".

Надяваме се, че сме били полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ

Много благодаря на господин Камен Канев и на екипа на МОИТЕ ПАРИ за изчерпателната информация, която ми дадохте в отговор на въпроса ми. Желая на целия екип здраве и много успехи. Галина Жекова
Възможно ли е, като си погасил предсрочно кредита си, да не можеш да изтеглиш друг? 
За съжаление от така поставеният въпрос ни е трудно да преценим вашият случай.

По настоящем няма ограничения или изисквания спрямо кредитоискателя при предсрочно погасяване на кредит да не може да кандидатства за друг кредит (от същата или друга банка). Дори, доста от предсрочно погасяваните кредити, се погасяват (рефинансират) с други кредити (изтеглени от други банки).

При вашият случай е важно какво е времето, което е изтекло между погасяването на кредита и кандидатстването ви за следващия? Принципно информацията в Централния Кредитен Регистър изисква определено време, за да бъде актуализирана, но и това не би било проблем, т.к. можете да поискате документ удостоверяващ изплащането на предишното ви задължение и издаден от банката, към която е било.

Надяваме се, че сме отговорили на Вашия въпрос.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ

Моята дъщеря е акционер в приватизационния фонд на Мултигрупелит АД преобразуван сега Ем Джи Елит Холдинг АД. Има бонова книжка и удостоверение за вноска в уставния капитал. Не е вадила депозитарна разписка. Искам да се свържа с ПФ по телефоните посочени от вас за справка по въпроса,но се оказва че те не са вярни. Обаждат се съвсем други ведомства раздразнени от постоянното обаждане по телефона на други заблудени акционери.Моля да се публикуват истинските телефонни номера, както е при другите ПФ, с които се прави много лесно връзка и достоверна справка.

Съжаляваме, ако по някакъв начин сме Ви заблудили. За съжаление това са контактите, които са налични. Те са официално публикувани и от Комисията за финансов надзор. След Вашият сигнал (за който благодарим) МОИТЕ ПАРИ направи допълнителна проверка и установи, че приватизационният фонд е претърпял още едно преобразуване. След преобразуването му в Ем Джи Елит Холдинг АД, сега той съществува под името БАЛКАНТУРИСТ ЕЛИТ АД.

Контактите, до които успяхме да достигнем са следните:
София, п.к. 1408, ул. „Енос" № 2, Община Триадица
Тел.: 02/805 55 90; 02/805 55 91; 02/805 56 00
Борсов код: MGEHL – този код ще Ви е необходим ако желаете да проверите какви са цените на акциите на холдинга в момента. Проверката можете да направите на сайта на Българска фондова тук.

Надяваме се, че това са коректните координати. Очакваме обратна връзка от Вас за резултата.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ

Zdraveite izkam da popitam kak varviat akciite na "Multigrupelit"AD i kak moga da gi prodam?

Проверката можете да направите на сайта на Българска фондова борса тук.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ

Благодаря на екипа на "Моите пари"за точната и коректна справка, която направиха относно телефонните номера за връзка с БАЛКАНТУРИСТ ЕЛИТ АД. С най-добри пожелания за ползотворна и полезна работа!

Притежавам депозитарна разписка от Централен депозитар АД. Години наред не съм проверявал полагат ли ми се някакви дивиденти.ДРУЖЕСТВОТО е ЕМ ДЖИ ЕЛИТ ХОЛДИНГ-АД,а сега БАЛКАНТУРИСТ-ЕЛИТ АД.КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВЯ И КЪДЕ ДА ОТИДА. ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ.

За подобна информация трябва да се обърнете към холдинга и там да попитате дали са разпределяли дивидент през последните години, кога е било последното разпределяне и на кои дивитенти е изтекла давността поради непотърсване.

Контактите на фонда са следните:
София, п.к. 1408, ул. „Енос" № 2, Община Триадица
Тел.: 02/805 55 90; 02/805 55 91; 02/805 56 00
Борсов код: MGEHL – този код ще Ви е необходим ако желаете да проверите какви са цените на акциите на холдинга в момента. Проверката можете да направите на сайта на Българска фондова борса тук.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ

Здравейте! Моят проблем е следния: имам депозитарна разписка от 1998 година на дружество Ем Джи Елит Холдинг Ад; от информацията във вашия сайт се осведомих, че то се е преобразувало вече в БАЛКАНТУРИСТ ЕЛИТ АД; в притежаваната от мен разписка пише, че броят на акциите е 250 с номинал 100 лв.; днес реших да продам акциите си, и от банката, в която отидох, ми казаха, че броят на тези акции сега отговаря на 25; интересува ме защо това е така или къде бих могла да получа повече информация относно връзката "акция-номинал". Предварително благодаря на чудесния Ви екип и с малко закъснение честитя Новата 2008 година с пожелание за крепко здраве и късмет. Йорданова

Не бива да се притеснявате от това, което са Ви казали. Разликата е в резултат на деноминацията на лева през 1999 г. (1000 стари лева = 1 нов). Акциите, които са закупени преди 99 г. с номинал 100 лв., сега са деноминирани на 0.10 лв. Така 250 акции х 0.10 лв. = 25 лв. (по номинал). Не би трябвало бройката да е 25, а 25 лв. да е деноминираният номинал на всички акции. Номиналът е стойността на акцията, която е записана върху самата книга. Пазарната цена обаче може да е под или над номинала. От това зависи дали сте реализирали печалба от инвестицията или не. Повече по тези въпроси можете да научите от инвестиционните посредници и банките.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ

Зравейте, моят въпрос е свързан с приватизационен фонд Нефтохиминвест холдинг АД. Незная как е преименуван и дали все още се изкупуват акции и на каква стойност. Благодаря Ви предварително за информацита която ще получа. С уважение: Д. Желязков

Единственото свързано с името на Нефтохиминвест холдинг, което успяхме да открием, е кратка информация за „Нефтохиминвест финанс" – АД. За съжаление не сме сигурни дали това е приватизационният фонд. Липсва информация за преименуването на фонда и това не ни позволява да сме сигурни в информацията. Що се отнася до „Нефтохиминвест финанс" – АД ако това има нещо общо с Вашия фонд бихме могли да Ви уведомим за следното:

РЕШЕНИЕ No 301-ИП И РЕШЕНИЕ No 313-ЗОД от 2003 г.
(обн.,ДВ,бр.76 от 29 август 2003 г.)

РЕШЕНИЕ No 301-ИП
от 11 август 2003 г.

На основание чл.68, ал.1, т.5, предложение второ, чл.68б, ал.3 и 4 ЗППЦК и чл.13, ал.1, т.5 във връзка с чл.15, ал.1, т.1 ЗКФН Комисията за финансов надзор реши:
1. Отнема издаденото разрешение на инвестиционен посредник "Нефтохиминвест финанс" - АД, със седалище и адрес на управление: Бургас, ул. Оборище 86, за извършване на дейност като инвестиционен посредник, постановено с решение No 105-ИП от 11.VI.1997 г. и решение No 105а-ИП от 8.I.1999 г. на Комисията по ценните книжа и фондовите борси.
2. Задължава "Нефтохим инвест финанс" - АД, да извърши действията по чл.68б, ал.2 ЗППЦК в срок 5 работни дни от изтичане на срока по чл.68б, ал.1 от същия закон.
3. Задължава "Нефтохим инвест финанс" - АД, да уведоми за прехвърлянето на клиентските ценни книжа, пари и други активи при условията на чл.68а, ал.2, изречение второ, ал.3 и 4 ЗППЦК:
- своите клиенти в срок от три работни дни от извършването му;
- Комисията за финансов надзор в срок 3 работни дни от изтичане на срока, предоставен в т.2.
Решението е окончателно и не подлежи на обжалване пред Върховния административен съд на Република България.
Решението влиза в сила от деня на постановяването му.

Опасяваме се, че може би фондът не съществува (прекратена е дейността му). За повече подробности можете да се обърнете към Комисията за финансов надзор:
e-mail: hotline@fsc.bg
тел. 0900 32 300 – за цялата страна

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ

Притежавам депозитарна разписка за 5 броя акции от "Автомобилни превози"ЕАД гр.Балчик, в момента "Автомобилни превози"АД С ИД.№834025420, ако може да ми кажете търгуват ли се техни акции на фондовия пазар и телефон за контакт.
Контактите на дружеството, които успяхме да открием са:

адрес: Балчик 9300, ул. Варненска 55
телефон: тел. 05797215

За съжаление няма информация дали дружеството се търгува на борсата. За повече информация се обърнете към инвестиционните посредници, банките или самата компания.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Баба ми има бонова книжка с дялове, разпределени във фонд "Мултигруп елит" и фонд ЗММ "Стефан Караджа" Русе. За "Мултигруп елит" си изяснихме положението, но относно ЗММ "Стефан Караджа" Русе незная как е преименуван, дали все още се изкупуват акции и на каква стойност. Благодаря Ви предварително за информацита която ще получа. С уважение: Елица Минева
Информация за ЗММ "Стефан Караджа", като фонд не успяхме да открием, но като компания съществува като ЗММ "Стефан Караджа" АД. Координатите са:

Адрес:
ЗММ "Стефан Караджа - Русе" АД
ул. "Св. Димитър Басарбовски" 12
Русе 7000

http://www.zmm-ruse.com/bg_woodworking/index.html

За съжаление, не откриваме информация дали дружеството се търгува на фондовата борса. Помощ в тази посока могат да Ви окажат инвестиционните посредници, банките, както и самото дружество.

Зравейте, моят въпрос е свързан с Доверие Холдинг. Незная как да намеря фонда и дали той съществува все още. Ще ви бъда признателен ако получа отговор. С уважение: Д. Димитров
Обединен Български ПФ "Доверие" АД преобразуван в Доверие Обединен Холдинг АД
гр.София 1504, бул. "Княз Дондуков" № 82; тел. 02/984-56-11, 984-56-12

Допълнителна информация можете да получите също от инвестиционните посредници и банките.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Притежавам стара акция на Холдинг Пътища АД. Оказа се, че те са направили "сплит" и сега моите акции са 25 бр. Какво трябва да направя, за да продам акциите си? Възможно ли е това да стане в банка, както забелязвам от въпросите на други посетители на сайта? Предварително ви благодаря, чудесни сте!
За да продадете акциите си единственото което е необходимо да направите е да се обърнете към инвестиционен посредник или банка (банките също са посредници при търговията на фондовата борса). Те ще извършат продажбата на фондовата борса. За услугата ще дължите съответен комисион.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Зравейте, моят въпрос е свърван с боновете от втората приватизационна вълна. Не съм закъпила акции и въпроса ми е дали в момента имат някаква стойност и могат ли да се използват за закупуването на акции?
Ако става въпрос за инвестиционните бонове IBON единствено бихме могли да Ви уведомим, че те не се търгуват на БФБ от края на месец юни 2005 г. Това означава, че към момента не се обявява цена за тях – нито купува, нито продава, т.е. ако те са стрували нещо преди 2 г., то към днешна дата не бихте могъл да получите нищо срещу тях.

Ако инвестиционните Ви бонове не са от този тип, бихте могъл да участвате в приватизацията на мажоритарни и миноритарни пакети от акции/дялове на дружества (ако такива бъдат предложени) срещу пари и непарични платежни средства.

„Чрез "Българска фондова борса - София" АД се приватизират мажоритарни и миноритарни пакети от акции/дялове на дружества срещу пари и непарични платежни средства.

Министерският съвет определя списък от дружества, при приватизацията на които се допуска плащане с непарични платежни средства.

Документацията по проектите се подготвя от Агенцията за приватизация, която взима решение за определяне на метод за продажба - публично предлагане, централизирани публични търгове или неприсъствени публични търгове.

Дружествата могат да бъдат групирани в пулове или да се продават отделно чрез прилагане на посочените методи.

При публичното предлагане на фондовата борса, Агенция за приватизация провежда конкурс за избор на лицензиран инвестиционен посредник - член на "БФБ-София" АД, който да извърши продажбата”. (изт. АГЕНЦИЯ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ)

Допълнителна информация за това дали бихте могли да използвате Вашите бонове и как можете да получите от Агенцията за Приватизация и инвестиционните посредници.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
какво да си правя боновете от първата вълна на приватизацията? те са в албена и петрол холдинг
ПФ "Албена - Инвест" АД е преобразуван в „Албена Инвест – Холдинг” АД
управление: к.к Албена 9620, административна сграда, офис 219; тел. 0579/6-21-91
кореспонденция: гр. София 1606, ул. "Св. Иван Рилски" № 33-35; тел. 02/951-60-53, 951-63-53, 54-13-54

ПФ "Петрол Фонд" АД е преобразуван в „Синергон Холдинг” АД
управление и кореспонденция:
гр. София 1000, ул. "Солунска" № 2; тел. 02/980-56-96

И двата холдинга функционират и ако желаете можете да продадете акциите си. Продажбата на е задължителна и бихте могла да задържите акциите. Решението е индивидуално и не е обвързано с никакви срокове.

Надяваме се, че бяхме полезни.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ