теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Как да повишим стандарта си на живот, без да жертваме от времето си?


5 гласа2314 прочитанияОбучителната програма „Как да повишим стандарта си на живот, без да жертваме от времето си?” на Карол Капитал Мениджмънт е създадена следствие на проведено от компанията изследване на темата и показва трите основни причини, поради които хората не могат да поддържат висок стандарт на живот когато се пенсионират, без да жертват свободното си време. Програмата показва и петте стъпки, чрез които всеки може да постигне по-висок стандарт на живот с напредване на възрастта си.

Обучението е под формата на 60-минутен уебинар, разходите по който са покрити от Карол Капитал Мениджмънт и който е безплатен за участниците. Уебинарът ще се проведе на 25.02.2014 г. (вторник) от 16.00 до 17.00 часа.

Можете да се регистрирате за участие тук.

От този уебинар ще научите и петте най-важни принципа за успешно инвестиране на спестяванията ви.

Почти всеки човек желае да си осигури висок стандарт на живот за времето, когато спре да работи. В същото време изследванията показват, че малцина са тези, които успяват. Една от основните причини за това, е че покупателната сила на хората драстично намалява в момента, в който те спрат да работят. Отчетете следните фактори:

1. Инфлацията – всички знаем, че инфлацията изяжда спестяванията, но рядко се замисляме за дългосрочните последици от нея. Натрупаната инфлация от 2000 г. досега в България е вече над 100%, което означава, че сме загубили половината от покупателната си сила спрямо тогава.

2. Повечето хора избират да потребяват вместо да инвестират. Голяма част от младите хора така и не започват да инвестират с мотива, че изплащат ипотечен кредит.

Какви са трите прости решения, които може всеки един от вас да направи?
1. Вземете решение, че независимо от това, че парите постоянно не ви стигат (колкото повече получавате като доход, толкова повече няма да ви стигат!), първо ще платите на себе си, т.е. ще инвестирате, а след това ще плащате за данъци, за кредити и за покупка на вещи, които често пъти не използвате.

2. Дефинирайте какво е за вас финансова независимост. Повечето хора дори нямат цел за това какво искат да постигнат и не знаят сумата пари, с които искат да разполагат когато се пенсионират.

3. Помислете какво трябва да предприемете, за да се случи това, което сте дефинирали в точка 2. Едно добро решение е да научите повече за парите, финансовото планиране и кой е най-лесният начин да формирате инвестиционен портфейл.

Голяма крачка напред в тази посока може да направите, ако се регистрирате за участие в безплатния уебинар – „Как да повишим стандарта си на живот, без да жертваме от времето си?”, който ще се проведе на 25.02.2014 г. (вторник) от 16.00 до 17.00 часа. Можете да го направите на следния линк.
Свързани теми