теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Какво следва след кандидатстване за кредит

Кои са стъпките и какво трябва да предприемете, за да изберете подходящ кредит за Вас, както и да изплащате лесно задълженията си? Експертите на БНП Париба Лични Финанси дават отговор на тези въпроси.
0 гласа758 прочитания

Кои са стъпките и какво трябва да предприемете, за да изберете подходящ кредит за Вас, както и да изплащате лесно задълженията си? Експертите на БНП Париба Лични Финанси дават отговор на тези въпроси.

Финансирането на плановете с потребителски кредит се случва най-често в три стъпки: кандидатстване/заявление, подписване на договора и получаване на парите. 

При кандидатстване, избирането на подходящ кредит и оферта понякога може да не е лесна задача.  Финансовите експерти, които подготвят предложенията имат професионален опит и ще Ви помогнат в избора на най-добрата вноска за Вашето финансово положение, така че да не натоварвате семейния бюджет. Затова понякога предложението, което получавате,  може да се различава от видяната реклама или това, което сте заявили първоначално. 

След като получите одобрение на кредита, трябва да подпишете договора за потребителски кредит. Много е важно да го прочетете внимателно и да сте сигурни, че сте наясно с всичките му точки. Можете да го подпишете, едва след като сте го прегледали и сте се съгласите с него. Винаги можете да откажете подписването на договора - кандидатстването за кредит само по себе си не ви обвързва с никоя банка, докато не потвърдите условията в договора с подписването му. 

Следващата стъпка е получаването на парите. Те се превеждат задължително по Ваша лична банкова сметка. С това приключва процеса по отпускане на един заем и започва периода на изплащане. Предлагаме Ви няколко съвета, които ще бъдат полезни за коректно и лесно погасяване на вноските по кредитите. 

Следете падежната дата

За да бъде кредитната Ви история в добро здраве, гледайте винаги да плащате задълженията си навреме. Вече знаете каква сумата ще Ви бъде отпусната и колко ще дължите всеки месец. Добре е да правите плащанията преди падежната дата, за да не изпадате в закъснения.

Направете план 

Ако още нямате бюджет, сега е повече от препоръчително да си направите такъв. Бюджетът всъщност не е нищо повече от личен план за харчене на пари. Трябва само да разпределите приходите, така че да покрият разходите. Към тях ще трябва да добавите едно перо за кредита си, като не забравяте да планирате и малко пари за непредвидени разходи.

Обединете задълженията си

Ако имате и други разходи като кредитна карта, плащане на стоков кредит и други задължения, може би трябва да помислите за обединяване на задълженията. Това ще спести не само време, но и такси към различните банки. А и няма да се налага да се притеснявате дали няма да пропуснете някой от сроковете за плащане, защото ще трябва да следите само една падежна дата.

Застраховайте се 

Ако нямате застраховка към кредита, препоръчително е да сключите такава. Тя ще Ви помогне при непредвидени обстоятелства – например: ако загубите работата си или временно изпаднете в неработоспособност. 

Избирайте внимателно - финансирането на плановете Ви може да е лесно и удобно, когато е с правилен и стабилен партньор.