Биткойнът - най-голямата дигитална валута, се срина с 9,8%, достигайки цена до 6408 долара по време на търговията в Хонконг

Криптовалутите загубиха значителна част от цената си за втори път в рамките на по-малко от 24 часа, насочвайки се към деветмесечно дъно. Причина за спада станаха притесненията, че по-мащабното влизане в употреба на дигиталните активи ще отнеме по-дълго време от очакваното, съобщава Bloomberg, цитиран от investor.bg.

Биткойнът - най-голямата дигитална валута, се срина с 9,8%, достигайки цена до 6408 долара по време на търговията в Хонконг. Цената му достигна 6402,19 долара. Измерителят Bloomberg Galaxy Crypto Index, който следи представянето на най-големите криптовалути, се движи близо до най-ниските си стойности от ноември 2017 г. насам, след като конкурентните дигитални валути рипъл, етер и лайткойн също поевтиняха.

Макар много банки и институционални инвеститори да навлизат полека в света на криптовалутите, притесненията за всичко от схеми за пране на пари, пазарни манипулации и неясни регулации пречат на по-мащабното приемане на този вид средства за разплащане.

Източник: www.econ.bg