теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Кредит Енергийна ефективност на Райфайзенбанк без такса за кандидатстване до края на юни


2 гласа15896 прочитания

• До 60% по-ниска комисиона за управление на кредита по време на активния пролетен ремонтен сезон

Райфайзенбанк стартира промоционална кампания на кредит “Енергийна ефективност” за граждани, в рамките на която всеки, подал искане за кредит до 30 юни 2008 г., е освободен от такса за разглеждане на документи. По време на промоцията клиентите ще получат отстъпка до 60% от еднократната комисионна за управление на кредита. 

Клиентите по кредит “Енергийна ефективност” получават безвъзмездна помощ  в размер на до 2 000 евро след приключване на енергоспестяващите проекти – подмяна на дограма, изолации и др. Домакинствата могат да си върнат до 20% от направените за съответната дейност разходи. Средствата за безвъзмездната помощ са осигурени от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и Международния Фонд Козлодуй. При финансиране на половината или повече от половината от домакинствата в една сграда, размерът на безвъзмездната помощ нараства до 30% от направените разходи. Всеки клиент може да кандидатства за повече от един кредит "Енергийна ефективност", като проектите трябва да бъдат за едно и също жилище и от една и съща банка.

Клиентите, подали искане за кредит “Енергийна ефективност”, могат да изберат най-изгодните за тях лихвени схеми. Кредитополучателите «Енергийна ефективност» на банката ползват и бонус – кредитна карта с предварително одобрен лимит и без такса за първата година. За служителите на корпоративните и институционалните си клиенти банката има специално разработени предложения.

С кредит “Енергийна ефективност” от Райфайзенбанк, гражданите могат да финансират покупка и монтаж на: PVC, алуминиева или дървена дограма изолации, отопление на биомаса, слънчеви колектори, газови котли, термопомпени системи. Райфайзенбанк има подписани споразумения за сътрудничество с над 100 фирми, предлагащи на клиентите услуги и решения за подобряване на енергийната ефективност.

Свързани теми

Коментари и отговори

задължително ли е да се работи с фирма за изолация на къща тъй като хората които ще ми я прават нямат фирма и какъв е лихвения процент
Райфайзенбанк предоставя възможност за осъществяване на енергоспестяващи дейности, като те могат да бъдат извършвани не само от одобрени от банката фирми, но и такива фирми, които нямат сключен трудов договор с нея. Проблемът при Вас е, че в комплекта документи, които банката изисква при кандидатстване е необходимо да представите писмена оферта или проформа фактура от избраната от Вас фирма/и за доставка и монтаж. Консултантите на банката по проекта на европейската банка за възстановяване и развитие преглеждат тези документи, като взимат решение дали да Ви бъде разрешено или отказано финансиране. След завършване на проекта, представяте в банката попълненото Искане за предоставяне на Безвъзмездна помощ за завършен проект, оригиналната фактура и Протокол за извършени работи, издаден и подписан от доставчика. Това означава, че ако хората, които извършват енергоспестяващи дейности нямат фирма, не могат да Ви издадат както фактура, доказваща стойността на извършваните разходи, така и другите документи, които банката изисква.

Относно лихвеният процент при този род кредити банката, както и всички други банки прилага едни лихвени проценти за кредит „Енергийна ефективност” в лева и други за тези в евро. Годишният лихвен процент за кредит в лева при превод на работна заплата или месечна погасителна вноска е 10,45%, а без осъществяване на превод по сметка в банката на месечна погасителна вноска или работна заплата е 11,45%. За кредити, предоставени в евро годишният лихвен процент е с 1% по-нисък от този в лева.

Характерното при кредитът „Енергийна ефективност” е, че кредитополучателят може да се възползва от безвъзмездна помощ, която в случая е в размер на 20% от капиталовите разходи, извършени във връзка с осъществяване на проекта. Максималната стойност на предоставената помощ не можа обаче да надвишава 2000 евро за всички проекти на един кредитоискател.

Повече информация за кредита може да намерите тук.

Искрено се надяваме, че информацията ще Ви бъде полезна.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Interesuvam se dali ako izteglq kredit "Energijna Efektivnost" moga da izpolzvam sredstvata i za drugi remontni dejnosti, vklu4itelno i nqkoi ot izbroenite i eventualno moga li da polu4a pomo6t v tozi slu4ai. Drugiqt vapros,koito me valnuva e dali moga da se doverq na firmi za izpulnenie, koito ne sa v spisacite na bankata i organizaciqta.
Средствата, отпускани по програмата „Енергийна ефективност” могат да бъдат изразходвани единствено при извършване на посочени от банката дейности. Тези дейности са следните:

• Изолация на стени, покриви и подове;
• Покупки и/ или монтаж на дограма, газови котли, отоплителни уреди, печки на биомаса, слънчеви колектори за топла вода, термопомпени системи за отопление и климатизация.

Като доказателство за извършените разходи, във връзка с осъществяване на някоя от посочените дейности банковата институция изисква фактура от кредитоискателя, изготвена от фирмата доставчик. Повечето банки работят по тази програма единствено с определен списък от фирми, което в някаква степен възпрепятства осъществяване на злоупотреби. Дори и някоя банка да предоставя възможност дейностите да бъдат извършвани и от фирма, която не съществува в списъка, ако Ви одобрят средствата няма да бъдат предоставени на Вас, а ще бъдат изплатени на тази фирма, превеждайки ги директно по разплащателната им сметка.

Обикновено за извършване на ремонтни дейности с по-малък размер на средствата е практика да се заемат под формата на потребителски кредит. Офертите на банките може да намерите в нашата секция за ПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИ.

Относно това дали може да се доверите на фирми, които не присъстват в списъците на банките, не можем да Ви кажем със сигурност. Все пак обаче не трябва да забравяме, че фирмите, включени в списъка отговарят на изисквания за качество, което в някаква степен гарантира качественото извършване на посочените дейности.

Надяваме се, че информацията ще Ви бъде полезна.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Съществува ли все още възможността да се вземе от Райфайзенбанк кредит “Енергийна ефективност”? При същите условия ли?
Към момента условията относно кредитите Енергийна ефективност са актуална, като повече информация за този вид потребителски кредити можете да намерите тук.

За Ваше удобство, можете да спестите време и да кандидатствате он-лайн през нашият сайт, като услугата е напълно безплатна за клиента.

Надяваме се, че информацията Ви е полезна.

Поздрави!
Екипът на МОИТЕ ПАРИ
Zdraveite"Ekip na MOITE PARI", Interesuva me do koga e validna ofertata kredit za "Energiina efektivnost", zashtoto bih iskala da kandidatstvam.
Програмата „Енергийна ефективност” стартира преди няколко години. Повече информация за тази програма, както и банковите институции, отпускащи този вид финансиране, може да намерите като отворите този и този линк. Основното предимство на тази програма е, че в зависимост от вида на енергоспестяващият проект, който ще извършвате, имате право да се възползвате от безвъзмездна финансова помощ (между 20 и 30% от стойността на разходите, направени във връзка с проекта). Кредитите „Енергийна ефективност” не са промоционални кредитни продукти, което означава, че тяхното предлагане не е ограничено чрез някакъв срок. Възможно е дадена банка, предлагаща този вид целево кредитиране да въведе промоция по предложението си (напр. без такса за разглеждане на документи или пък намалена такса за обслужване през първата година), с цел привличане на клиенти.

Надяваме се, че информацията ще Ви бъде полезна.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ