теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Круизният туризъм във възход


0 гласа1553 прочитания

Арабска пролет, ядрен инцидент в Япония, икономическа криза или поскъпване на горивата. Всичко това не помрачи настроението на собствениците на Carnival - американския световен лидер в сектора на круизния туризъм и на италианския му филиал Costa Croisieres, информира АФП.

Причината е основателна. В края на миналата седмица европейският лидер в круизния туризъм пусна на вода в Триест "Коста фаволоза" и предпочете да хвали неговите достойнства и да твърди, че круизите все още имат "добро бъдеще". Въпреки това обаче неотдавнашните геополитически събития и поскъпването на горивата вече са се отразили върху печалбите от началото на годината, посочва Майки Арисън, собственик на групата, чиято централа се намира в Маями, Флорида.
"Цените спадат от финансовата криза, а като се прибави поскъпването на горивата, натискът не отслабва, но ние сме силни финансово и рентабилни", допълва Арисън с широка усмивка на лицето.

Освен Коста, групата притежава P&O, Holland America, Seabourn, Princess Cruises, Cunard и други има общо 101 кораба. От няколко години круизният туризъм жъне успехи заради променения си имидж. За първи път миналата година Европа преодоля символичния праг от 5 милиона пътници (5,45 милиона спрямо 4,9 милиона през 2009 година), но все още изостава от американските круизни компании, обслужили между 10 и 12 милиона души.

Автор: www.economynews.bg
Свързани ключови думи