теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Курсът на еврото отбеляза двуседмичен връх след заседанието на ЕЦБ


0 гласа791 прочитания

Председателят на ЕЦБ Марио Драги предупреди за несигурността около напускането на Великобритания, но каза, че засега допълнителни действия не са необходими
    
Еврото достигна най-високото си ниво от две седмици насам, след като от Европейската централна банка не предприеха промени по монетарната политика. От институцията оставиха основният лихвен процент без промяна и се въздържаха от коментар относно разширяването на програмата за количествени улеснения. Председателят на ЕЦБ Марио Драги предупреди за несигурността около напускането на Великобритания, но каза, че засега допълнителни действия не са необходими.

В резултат единната валута поскъпна спрямо долара, достигайки 1.1326. Това е най-високото ниво от 26 август насам. От въвеждането на програмата за количествени улеснения през януари 2015 до сега, евротое поевтиняло с 3%. От началото на тази година обаче единната валута е поскъпнала с 4% спрямо зелените пари.

Йената нарасна срещу американската валута, достигайки 101.60 като по този начин успя да запази покачването от 3%, реализирано през последните четири дни. Японската валута получи подкрепа от изказванията на Курода, който заяви, че от институцията може да разширят монетарните стимули този месец.

Австралийският долар отчете повишение, след като данните за вноса в Китай за август бележат ръст. Австралийската валута достигна 3- седмичен връх на 0.7716.

Доларовият индекс, измерващ представянето на щатската валута спрямо кошницата от шест основни валути удари 2- седмичен минимум, достигайки 94.465 пункта.

Източник: www.econ.bg
Свързани теми
Свързани ключови думи