Жени Христова от СУ и Димитър Узунов от УНСС получиха ценни съвети как се ръководи най-голямата банка в страната

Двама от участниците в инициативата „Мениджър за един ден” - Жени Христова и Димитър Узунов – седнаха в стола на главния изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян. Лично от топ мениджъра двамата студенти получиха ценни насоки как се ръководи най-голямата банка в страната.

Жени учи за първа година Стопанско управление в Софийския университет. Димитър е трети курс „Финанси” в Университета за национално и световно стопанство.

Освен с г-н Хампарцумян, двамата млади икономисти се срещнаха и главния оперативен директор на банката Андреа Казини. Двамата млади мениджъри се запознаха с работата в дирекция „Банкиране на дребно”. Директорът на филиал „Света Неделя” Мартин Петков им разказа как функционира най-големия клон на банката.  

Сред домакините на Жени и Димитър в техния ден в УниКредит Булбанк бяха и управление „Обслужване и удовлетвореност на клиентите”, дирекция Човешки ресурси и управление „Бизнес комуникации”. Инициативата “Мениджър за един ден” дава възможност на ученици от цялата страна да съпреживеят един реален работен ден на представители на бизнес средите, държавните институции и неправителствените организации. За шести път, “МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН” се провежда под патронажа на Министерството на Финансите на Република България, а активни партньори в инициативата тази година ще са Министертво на икономиката и енергетиката, Американско посолство в България, Британско посолство, ООН и ПРООН, компаниите, членове на БИБА, Американската търговска камара, Българския форум на бизнес лидерите и др.