теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Министерство на финансите ще отчете изплащането на гарантираните влогове в КТБ


0 гласа833 прочитания

Около 3,250 млрд. лв. вече са били получени от депозантите в банката

Министерство на финансите ще представи отчет за изплащането на гарантираните влогове в Корпоративна търговска банка (КТБ). Ръководителят на ведомството Владислав Горанов има насрочена среща с председателят на Фонда за гарантиране на влоговете Радослав Миленков, както и с шефовете на банките, през които се изплащат депозитите, съобщава БНР.

Според информацията до сега по-голямата част от гарантираните влогове в КТБ вече са изплатени. Данните показват, че между над 91 хил. вложители са били разпределени общо 3, 250 млрд. лв. Общата сума на гарантираните средства е около 3, 600 млрд. лв. До тях имат достъп 255 хиляди клиенти на банката, чийто лиценз бе отнет през ноември.

Акцията по изплащането на гарантираните влогове започна на 4 декември и трябва да продължи 5 години. Преди това от фонда обявиха през кои 9 банки ще се изплащат гарантираните влогове в КТБ. Тогава стана ясно, че 255 000 са вложителите с гарантирани депозити в КТБ. По думите на председателят на структурата Радослав Миленков общата сума на сметките до 196 хил. лв. е 3,6 млрд. лв.

Източник: www.econ.bg

Сравнете всички оферти за срочни депозити