теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Може да има безплатен достъп до интернет във влаковете


0 гласа667 прочитания

До края на годината се очаква да се осигури достъп до безплатен интернет във влаковете, съобщи транспортният министър Александър Цветков. Той беше един от първите пътници в новия летен влак София – Бургас, който изминава разстоянието от столицата до морския ни град за пет часа и 40 минути.

Летният уикенд експрес ще пътува за Бургас в петък следобед, ще спира само в Пловдив и ще се връща в София в неделя. Цената на двупосочния билет е малко над 28 лева и важи за един месец. Първите пътници с любопитство разгледаха композицията от 5 обновени вагона и един вагон бистро.

Транспортният министър Александър Цветков се повози безплатно в новия експрес. Той ще пътува през цялата пролет, лято и есента, вагоните са съвсем прясно рециклирани и в тях почти всичко е ново. Влакът пътува само с една спирка в Пловдив и стига до Бургас за пет часа и 40 минути. Подготвяме и влака Варна уикенд, който също е на този принцип, каза министърът.

Обновените вагони струват на БДЖ около 5 млн. лв., които все още не са изплатени на завода в Септември, обясни Цветков. Той коментира финансово необезпечените договори и липсата на регистър в бившата Държавна агенция за информационни технологии и съобщения. Договорите, които са необезпечени са за няколко милиона лева. Сега се чудим как да платим на тези контрагенти, допълни транспортният министър.

В летния експрес до Бургас има вградени контакти, които пътниците могат да използват, за да заредят мобилните си телефони и преносими компютри. Министерството на транспорта работи по проект за осигуряван на достъп до интернет в чакалните на големите жп гари в страната. До края на годината се очаква да има интернет достъп и в повечето експресни влакове.

Автор: Гергана Тодорова, DarikNews.bg