МОЛ Сердика глобен за хаос в движението по бул. Ситняково

Столиченият инспекторат извърши съвместна проверка с полицията на МОЛ „Сердика център” и установи неправомерно заграждане с ограда на две от активните ленти за движение. Заграждението е направено с цел паркиране на служебни автомобили, както и за разполагане на товарен бордови автомобил с полуремарке и 2 крана.

След намесата на длъжностните лица пътното платно беше освободено от оградата и трафикът по бул. „Ситняково” беше облекчен.

На МОЛ „Сердика център” са съставени 2 акта за установяване на административно нарушение съгласно Наредба за организация на движението на територията на Столична община от служители на инспектората и 5 фиша съгласно Закон за движение по пътищата от полицейските служители.

За да намали хаоса в паркирането на София в петък кметът на Столична община Йорданка Фандъкова издаде заповед, с която нареди специализираните автомобили за репатриране на поделение „Паркиране и мобилност” на „Центъра за градска мобилност” - да работят от 22.00 ч до 6.00 ч в дните петък срещу събота и събота срещу неделя.

Целта е да бъдат репатрирани всички неправилно спрели автомобили пред нощните заведения, които създават условия за катастрофи през тъмната част на деня.

Екипите ще работят по разпореждане на отдел „Пътна полиция „ при СДВР.

През месеците януари, февруари и март в акциите ще бъдат включени 2 специализирани автомобила.

Автор: www.economynews.bg

Подобни категории

Свързани статии

Свързани продукти и институции

Коментари и отговори

Освен цитираните нарушения, жалби към Столична община има подадени и за груби нарушения по чл. 36, ал. 2, точки 2, 4, 5, 6, 9 и 10 от Наредбата за изграждане поддържане и опазване на зелената система на Столична община: безразборно паркиране на МПС-та, собственост на строителните работници, върху пешеходни алеи, тротоари и озелени площи; изхвърляне на строителни и битови отпадъци в озелените площи и шум на обществени места (засегнати улици: Черковна, Калиманци, Огражден, Земен, Попова шапка, Султан Тепе, Каймакчалан, Буная, Лисец). Официалното мнение на ЕСЕ Projectmanagement е, че те и главният изпълнител KAYI Construction отговарят за действията на работниците само в рамките на обекта. Тяхното становище относно възстановяването на пораженията, нанесени на настилките по тези улици, както и относно обезопасяването им в бъдеще чрез колчета против неправомерно паркиране е, че инвесторите ще се погрижат само за прилежащите на строителната площадка улици, тъй като само по тях е преминавала тежка строителна техника. За околните улици, според тях, има грижа общината.
Въведете вашият коментар тук:
  
  
  
Моля, отговорете на въпроса:

Нашият редактор ще прецени дали коментарът ви да бъде публикуван под статията/новината отчитайки релевантността му към темата.