теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Набират проектни предложения по програмата „Интелигентна енергия – Европа" 2011


0 гласа2073 прочитания

Чрез нея могат да се финансират неинвестиционни проекти в областта на енергийната ефективност, възобновяемите енергийни източници и устойчивия транспорт

До 12 май ще се набират проектни предложения за финансиране по прогамата на ЕС „Интелигентна енергия – Европа" 2011, съобщиха от МИЕТ. През тази година бюджетът на програмата е 67 млн. евро. Чрез нея могат да се финансират неинвестиционни проекти в областта на енергийната ефективност, възобновяемите енергийни източници и устойчивия транспорт.

Програма „Интелигентна Енергия – Европа" е основният инструмент на европейско равнище за подпомагане премахването на нетехнологични бариери и за принос към сигурността, устойчивостта и  конкурентноспособността на европейската енергийна система.

Със средства от програмата могат да се съфинансират до 75% от общите приемливи разходи по проекта. Изключение от това правило прави само новата инициатива, насочена към разработване и прилагане на национални схеми за квалификация на кадри в областта на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници в строителния сектор. Съфинансирането за нея е до 90% от общите приемливи разходи. Националното предложение за участие в тази инициатива ще се координира от Агенцията по енергийна ефективност.

Максималният срок за изпълнение на проектите, съфинансирани от „Интелигентна Енергия – Европа" е 36 месеца.

Повече подробности за програмата и документи за участиe може да бъдат намерени на интернет страницата на МИЕТ   www.mee.government.bg  в рубриката "Актуални теми".

Автор: www.publics.bg
Свързани ключови думи

Коментари и отговори

Koga otnovo 6te mojem da kandidatstvame za krediti po programata energiina efektivnost kam banka DSK?
Кредитите, които се отпускаха за енергийна ефективност бяха прекратени, поради изтичане срока на програмата, по която се отпускаха.

Имаме информация, че през април ще се водят преговори и ще се разбере, дали пак ще има кредити за енергийна ефективнoст, както в Банка ДСК, така и в другите банки партньори евентуалната актуализирана програма.

Надяваме се да сме Ви били полезни.

Екипът на МОИТЕ ПАРИ