теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Немска компания доказа, че енергийно позитивните сгради са напълно постижими


0 гласа835 прочитания

Сградата на тестов център на компанията е произвела с 80% повече енергия отколкото е използвала през първата година от съществуването си

Тестовете за енергийната консумация на сграда на немския производител на продукти от алуминий за строителството Hydro показаха, че на годишна база сградата произвежда с 80% повече енергия, отколкото консумира, съобщи порталът buildup.eu. Това е станало възможно със свеждане до минимум потреблението на енергия с помощта на мерки за енергийна ефективност, основната от които е енергийно ефективната фасада на сградата.

„В един свят изпълнен с добри намерения сме горди да покажем, че всъщност наистина е възможно да се строят сгради, които произвеждат повече енергия, отколкото консумират”, споделя Ларс Хаук Рингволд, президент на Hydro building Systems.
 
Консумацията на енергия в сградата на компанията е намалена до 23 киловатчаса на кв. м за година. Необходимата електроенергия се произвежда от соларни панели, а климатизацията се осъществява с помощта на термопомпи. Според Рингволд има още много място за подобрения. „Трябва да прекараме повече време в запознаване със системата и това как тя работи. През първата година сградата произведе с 80% повече енергия отколкото и бяха нужни, но очакваме през идните години резултатите да са още по-добри", допълва Рингволд.

Автор: www.publics.bg
Свързани теми
Свързани ключови думи