теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

От 1 януари 2009г. Русия става член на Съвета на Бюрата "Зелена карта"


0 гласа2016 прочитания

Автор: zastrahovatel.com

От 1 януари 2009г. Русия става член на Съвета на Бюрата "Зелена карта" със статут на наблюдател за 10 години.Това съобщи в интервю за в."Застраховател" Атанас Табов , председател на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи(НББАЗ) по повод проведената на 28 и 29 май в Лисабон 42-ра Генерална асамблея на Съвета на Бюрата от системата "Зелена карта" .

Литва, която бе със статут на наблюдател, т. е. в изпитателен срок (транзишън мембър), е приета за редовен член със задна дата от 15 октомври 2007 г., тъй като мониторингът върху дейността на нейното Национално бюро е приключило с положителен резултат. Молдова продължава да има статут на наблюдател. Върху Босна и Херцеговина и Сърбия, чиито Бюра са членове на системата, продължава да се упражнява мониторинг, тъй като все още не са изпълнили изискванията за работа според Правилата на Съвета на Бюрата по отношение на финансовата стабилност и дисциплина (т.е. плащанията на щети)." За Сърбия мониторингът се отнася не толкова до финансовата стабилност и дисциплина, а във връзка с отделянето от нея на Черна гора и с обявяването на Косово за самостоятелна република. Ако бъдат установени в тези страни Национални бюра, тогава ще отпадне ангажиментът на Сърбия за покриване и носене на отговорност за тези републики",коментира Табов.

"На тази асамблея се взе решение да се направи актуализация на международния сертификат „Зелена карта” като документ, удостоверяващ наличие на застраховка „Гражданска отговорност”, валиден за трети държави. Промените са в реквизитите на сертификата: подобриха се и актуализираха някои текстове, добавиха се нови защитни елементи срещу фалшифициране и т.н. Това решение влиза в сила от началото на 2009 г., а срокът за държавите да го приведат в действие е две години",каза още Атанас Табов.
Свързани статии
Предната вечер на паркинга където е паркиран автомобилът ми, се самозапалва друг автомобил, като вследствие на силното горене пламъците обхващат и моят автомобил, като го унищожават до неузнаваемост. Автомобилите са били в покой, т.е. няма ПТП и пострадали хора, но са налице имуществени щети. И двата автомобила имат сключени само застраховки "Гражданска отговорност". Какво мога да очаквам от застрахователя на причинителя? Преди 2 дни си прехвърлих колата на мое име. Договорът за продажба в момента не е в мен (при баща ми е, който е в друг град). От застрахователната компания ми отговориха, че не могат да ми направят анекс към застраховката гражданска отговорност и моето питане е дали при евентуална проверка от компетентните органи биха ми наложили някаква глоба или акт? На скоро изплатихме изцяло кола, която взехме на лизинг. Преди няколко дни катастрофираме с нея и в момента застрахователната компания не иска да признае каското защото няма добавък с новия номер на автомобила. Какво да направим и как да ги преборим? какъв е срока за подаване на протокол след произшествие във уника, защото ме върнаха не по моя вина? ЗПАД Булстрад променя името си
Свързани теми