На 19 декември официално откриват ски сезона в Пампорово. Новата атракция в родопския курорт е цялостното осветяване на пистата „Снежанка 3", т. нар. „Стената". Така любителите на ските ще могат да се спускат и през тъмната част от денонощието.

За скиорите ще бъде осигурена и денонощна  медицинска помощ на Медико-дентален  център „Медикус Алфа". Много скоро Пампорово може да разполага и с термална вода.

Персоналът в курорта е обнадежден за предстоящата зима. Към момента Пампорово разполага с 19 км писти, с възможност за 95% изкуствено заснежаване, изграден е нов шестседалков лифт, има вече и нова осветена писта, както и редица развлекателни съоръжения и атракции, като ледената пързалка, екстрийм парк, екстремни спортове с шейни.

Очакваното скорошно отваряне на границата с Гърция при Златоград също е много добър знак, защото ще даде възможност на много гръцки туристи да посетят за кратко време курорта.

За старта на ски сезона са поканени и гръцки туроператори. От „Пампорово" АД възлагат големи надежди и на отмяната на визите от 19 декември за туристи от Сърбия, Македония и Черна гора, която ще улесни пристигането им в България.

Автор: Елица Елефтерова, money.bg