теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Парите от КТБ остават в банките


1 гласа1034 прочитания

Само 2% от гарантираните депозити в КТБ са изтеглени от банковата система, съобщи председателят на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките Радослав Миленков на пресконференция в Министерството на финансите.

За 20-те работни дни след 4 декември 2014 г. фондът е изплатил 90 на сто от гарантираните депозити в Корпоративна търговска банка или 3.25 млрд. лв. на 91 300 вложители. Само 2% от изплатените средства са били изтеглени в брой.

Министърът на финансите Владислав Горанов коментира, че това е доказателство, че банковата система на страната е стабилна и работи нормално.

Изплащането на гарантираните суми на вложителите в КТБ започна на 4 декември 2014 г. през клоновата мрежа на 9 банки - Алианц Банк България АД, Банка ДСК ЕАД, Обединена българска банка АД, Първа инвестиционна банка АД, Райфайзенбанк ЕАД, СИБАНК ЕАД, УниКредит Булбанк АД, Централна кооперативна банка АД и Юробанк България АД.

Сдруженията на собствениците със сключени споразумения за финансова помощ по проект "Енергийно обновяване на българските домове" по Оперативна програма "Регионално развитие" с доверителните сметки в КТБ от днес също ще могат да получат гарантираните суми.

Източник: www.darikfinance.bg

Сравнете всички оферти за спестовни сметки
Свързани ключови думи