теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Пощенска банка предлага „Образцов депозит” при 7.25% лихва


13 гласа11246 прочитания

Преференциалните условия включват възможност за довнасяне на суми по всяко време

Пощенска банка обяви специална промоция на тримесечен депозит за физически лица с преференциална лихва от 7.25% в лева и от 5.25% в евро. Успоредно с високите лихви новият „Образцов депозит” дава възможност за довнасяне на суми по всяко време. Специалната оферта е в сила за първия тримесечен период.

„Новият ни депозитен продукт е насочен към клиентите, които търсят висока доходност в краткосрочен план. Предлагането на гъвкави решения на нашите клиенти винаги е било водещо в нашата работа. С този срочен продукт Пощенска банка се стреми да допълни богатата си гама от депозитни продукти, за да отговаря по-пълноценно на все по-разнообразните потребности на своите клиенти”, коментира господин Момчил Смърдански, началник отдел „Депозити”.

Припомняме ви, че наскоро Пощенска банка пусна на пазара и друг депозитен продукт – „Спестовна сметка Мега”. Тя е ориентирана към потребителите, които държат да получават добра лихва и да разполагат със средствата си по всяко време.

Коментари и отговори

Има ли разлика между промоционална и преференциална лихва по срочните депозити? Имам промоционален депозит в евро. Гарантиран ли ми е влога според закона за гарантиране влоговете на гражданите?
Промоционалните срочни депозити са гарантирани от държавата в лицето на Фонда за гарантиране на влоговете. Фондът за гарантиране на влоговете осигурява защита на спестяванията в пълен размер до 100 000 лв. или равностойността им във валута, независимо от това, че депозитът Ви е с промоционални лихвени проценти. Притесненията Ви са свързани с чл.5 (1) от ЗГНВ, но е необходимо да се уточни, че промоционалните лихвени проценти по срочните депозити не представляват привилегировани лихвени условия по смисъла на ЗГНВ. Основната разлика е, че привилегированите лихвени условия се предоставят в отклонение от обявените от банката условия, които тя е длъжна да прилага към своите вложители. Ако желаете да научите повече за това в какво се състой разликата между промоционални привилегировани депозити, това може да направите като отворите този линк. Всички лихви по депозити, които са в отклонение с предоставяните от банката стандартни условия могат да бъдат възприети като депозити с привилегировани лихвени условия.

Надяваме се, че сме внесли яснота по запитването Ви.

Поздрави,
Екипът на МОИТЕ ПАРИ