Девет компании получиха признание. Четирима утвърдени експерти бяха удостоени с персоналните награди на фондация "Гаврийски"

На стилна церемония в София снощи бяха раздадени годишните награди в застраховането и пенсионното осигуряване. За девета поредна година събитието се организира от Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи и Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, а в годините към организаторите се присъединиха последователно и фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски", и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ). 
ИНСМАРКЕТ е традиционен медия партньор на събитието.

Девет компании бяха удостоени с признание. Награди бяха връчени в категориите "Застраховател на годината", "Пенсионноосигурително дружество на годината" и "Застрахователен брокер на годината".

Застрахователи на 2016 година станаха:
- в общото застраховане: "ДЗИ Общо застраховане".
- в животозастрахованeто: "Алианц България живот".
- Най-динамично развиващо се застрахователно дружество: "Дженерали България".

Наградите в пенсионното осигуряване за 2016-та бяха присъдени на:
- в допълнителното задължително пенсионно осигуряване: ПОК "Доверие"
- в допълнителното доброволно пенсионно осигуряване: "Алианц България"
- Най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество: "NN България"

Като най-добри застрахователни брокери бяха отличени:
- в общото застраховане: "Ай Енд Джи Брокерс".
- в животозастраховането: "Евролайф България".
- Най-динамично развиващ се застрахователен брокер: "Мусала Иншурънс Брокер".
Дружествата победители получиха специални авторски пластики, символ на наградите,  изработени от художника Андрей Янев, и грамоти.

По време на събитието бе обявено учредяване на приз за млад застраховател на името на един от доайените на българското застраховане - Румен Янчев, който почина внезапно на 28 август 2016 г. Янчев бе председател на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп” АД. Ежегодно името на застрахователя ще бъде определяно от Асоциацията на българските застрахователи.

За 19-та поредна година фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски" връчи персонални специални награди на заслужили експерти за цялостен принос в развитието на българското застраховане и осигуряване.

За цялостен принос в развитието на застрахователното дело тази година бяха отличени двама души: зам.-председателят на КФН, ръководещ управление "Застрахователен надзор" Ралица Агайн-Гури и председателят на СД на застрахователна компания "Бул инс" Петрозар Петков.
За принос в развитието на осигурителните системи в страната беше награден Милен Марков, главен изпълнителен директор на ПОК”Съгласие”.
За особен принос в развитието на посредничеството в застраховането бе отличена Ивета Кунова, председател на Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ).

Главният изпълнителен директор на ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп” АД Румен Янчев бе обявен посмъртно за почетен председател на попечителския съвет на фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски". Почетният диплом бе връчен на неговата съпруга.

На събитието пприсъства целият застрахователен и финансов елит на България, представители на държавните институции и регулаторните органи, на научните и академичните среди.

Сред официалните гости на церемонията тази година бяха министърът на финансите Владислав Горанов; председателят на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова и нейните заместници Ралица Агайн-Гури, Владимир Савов и Ангел Джалъзов; председателят на Сметната палата Цветан Цветков; председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика в 44-то Народно събрание Хасан Адемов, изпълнителни директори на застрахователните компании, управители на застрахователните брокери, медии.

Източник: www.insmarket.bg