теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Решаваш да санираш - дават ти 75% от парите


3 гласа1817 прочитания

Досега безвъзмездата помощ беше в размер на 50%

На 75% ще се увеличи размерът на безвъзмездната финансова помощ по проект "Енергийно обновяване на българските домове" в рамките на този програмен период (2007-2013 г.).

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Управляващият орган на ОП "Регионално развитие" започва писмена процедура на Комитета за наблюдение на програмата за периода 2007-2013 г., в рамките на която да вземе решение да бъде увеличена безвъзмездната финансова помощ на 75 на сто от стойността на бюджета за енергийно обновяване за всяка одобрена за финансиране по проекта сграда.

Останалите 25% ще се осигуряват със собствени или заемни средства от етажната собственост.

Увеличената безвъзмездна финансова помощ покрива разходи за изготвяне на технически или работен проект, оценка за съответствието, строително-монтажни работи, авторски и строителен надзор, за осигуряване на необходимите разрешителни документи и за въвеждане на обекта в експлоатация.

Досега собствениците имаха възможност да получат финансова помощ до 50%. Техническото обследване, техническият паспорт и обследването за енергийна ефективност се покриват напълно от безвъзмездната финансова помощ по проекта.

Увеличението на размера на безвъзмездната финансова помощ беше договорено в Брюксел миналата седмица от вицепремиера Екатерина Захариева и еврокомисаря по регионална политика Йоханес Хан.

Източник: www.inews.bg

Сравнете всички оферти за потребителски кредити от банкови институции

Свързани статии
Банките няма да искат ипотека при заем за саниране Дължи ли се такса предсрочно погасяване по кредит Енергийна Ефективност към Райфайзенбанк? защо банките избягват да отпускат кредит енергийна ефективност и се опитват да насочват клиентите за други кредити, само и само да не е този кредит, а ако дръзнеш да продължиш с него правят така, че да не ти го дадат? Предстои ми да закупя газово котле, радиатори, както и топло изолация. Интересува ме възможно ли е по някакъв начин да се възползвам от програмата за Енергийна ефективност и да спестя някой лев? И ако да как? Планирам саниране на жилище - изолация, нова дограма, климатици и т.н. Ако кандидатствам и бъда одобрен за кредит "Енергийна ефективност" бих ли могъл след получаване на безвъзмездната помощ в определения размер да погася целия кредит без такса за предсрочно погасяване?
Свързани теми
Свързани ключови думи