теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Румънците предпочитат България


0 гласа1958 прочитания

България е сред най-предпочитаните от румънците дестинации за почивка, но икономическата криза се отразява на плановете им за ваканцията. Анкета, осъществена в началото на юни по поръчка на Румънската асоциация за оценка и стратегия, разкрива, че заради икономическата криза, румънците предпочитат да прекарват почивките си в родината, съобщава агенция Аджерпрес, цитирана от БТА.

Четиридесет и девет процента от участвалите в националното допитване са посочили Румъния като предпочитана дестинация, докато почивката в чужбина е била избрана от 42% от анкетираните. Предпочитанията на румънците към отдих в собствената им страна са се увеличили с 2% спрямо 2010 г., а интересът към почивка зад граница е отбелязал спад от 6%.

Гърция е държавата, в която най-много румънци биха искали да почиват (над 20%), следвана от Испания (15%), Италия (14%), България (9%), Франция (7%) и Турция (7%). В сравнение с миналата година се забелязва спад на интереса към Франция, Италия, Испания или Германия, докато предпочитанията към Гърция или България са се увеличили, посочва агенцията.

Автор: www.economynews.bg
Свързани ключови думи