теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Ръст на покупките на имоти, все по-често се търсят луксозни апартаменти


0 гласа1492 прочитания

Купувачите по морето продължават да са предимно руснаци

През летните месеци се отчита ръст на сключените сделки за покупка на имоти. Според хора от бранша увеличението е в рамките на 5 до 10%. Запознати твърдят, че най-голям интерес има към жилища до 100 кв. м. В същото време обаче все повече купувачи търсят луксозни апартаменти.

„Ако тази несигурна обстановка около България се запази, ще има увеличение на сделките с недвижими имоти и през следващата година”, коментира брокер.

В същото време работещите в бранша подчертават, че преди са се купували предимно малки жилища. Сега обаче заради спада на цените интересът на купувачите е насочен към двустайни и тристайни апартаменти, пише в-к „Монитор“.

За разлика от тях обаче, корпоративните вложения в сектора са все по-малко. „Отделно други европейски държави предлагат по-добри инвестиционни условия. В Унгария например може да се купи евтина собственост за 20 000 - 30 000 евро, което дава право на престой там и затова много дребни вложители се насочват към тази бивша соцстрана”, обяснява експерт.

По отношение на чуждестранните купувачи на имоти у нас, все още най-голямата част от тях са руснаци. Според запознати предимно се търсят евтини едностайни апартаменти по Черноморието. Те прогнозират увеличението на тези сделки до края на 2014 г. да достигне до 5 на сто.

Източник: www.econ.bg

Сравнете всички оферти за жилищни и ипотечни кредити от банкови институции

Свързани ключови думи