теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

СИБАНК предлага инвестиционни кредити за малък и среден бизнес при преференциални условия


4 гласа6795 прочитания

CИБАНК стартира кампания „Бизнес прогноза” за инвестиционни кредити на малкия и среден бизнес с подкрепата на Европейската инвестиционна банка.  СИБАНК е сред първите в България, която сключи споразумение с ЕИБ за отпускане на кредитна линия от 25 милиона евро в подкрепа на МСП и общините.

Заемът дава възможност на СИБАНК да финансира при по-изгодни условия дългосрочни инвестиционни проекти на предприятия в сферата на производство, търговията и услугите на обща стойност 22 млн. евро. Минималния размер на проектите е 20 000 евро за минимум 2 години. По програма „Бизнес прогноза” СИБАНК  предлага два вида кредити за МСП:

• Кредит „ЕвроУлеснение”- от 20 000 евро до 250 000 евро
• Кредит ЕвроПодкрепа - от 20 000 евро до 7 000 000 евро

Кредитите, финансирани с ресурс на ЕИБ, се предоставят с преференциална лихва. За тези, подали искания за кредит до 31 януари 2010 г. СИБАТК предлага 2 процентни пункта по-ниски лихвени нива спрямо стандартните кредити. Допълнителни предимства и облекчения за клиентите са безплатното разглеждане на документите за кредит и дълъг гратисен период, безплатното ползване на интернет банкиране и по-високото диференцирано олихвяване на фирмените средства по сметка „Бизнес Актив”, възможност за комбиниране с проекти по еврофондовете.

Финансирането на проекти по тази кредитна линия ще даде възможност на бизнеса и общините да получат изгодни кредити в момент на намалено кредитиране и недостиг на финансов ресурс.  

СИБАНК като част от белгийската банково-застрахователна група КВС поставя сред основните си прииоритети подкрепата на малкия и среден бизнес  и кредитите по линия на Европейската инвестиционна банка са част от амбициозна програма за развитие на продуктовата гама в този пазарен сегмент.

Свързани теми