теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Сърбите предпочитали българските зимни курорти, излизало им най-тънко


0 гласа921 прочитания

Автор: Галя Моева, Dariknews.bg

Икономическата криза и страха от епидемия от новия грип явно не притесняват сърбите. От туристическите агенции в западната ни съседка твърдят, че интересът на гражданите към зимните пакети и посрещането на Нова година е съвсем задоволителен, пише сръбският вестник „Прес”.

Изданието посочва, че най-много се търсят оферти за България, Австрия, Словения и сръбския курорт Копаоник. Весна Гогич, търговски мениджър в туристическа фирма, твърди, че заради ниските цени най-популярната дестинация е България. Освен към нея има интерес и към Австрия, която по традиция има добри хотели и ски писти. „От родните курорти най-голямо е търсенето за Копаоник”, твърди Гогич.

По данни на туристически агенции седемдневен пакет на база полупансион в двойна стая в България може да се намери и за 170 евро. Когато към това се прибавят транспортът и визата, зимната почивка струва около 290 евро. Същият пакет в Австрия струва около 420 евро, а в Словения – 460 евро. Най-скъпо е в Италия – над 600 евро, изтъква изданието.

Милица Жаркович от друга туристическа фирма твърди, че при тях осемдневен полупансион в Банско струва 135 евро, докато почивка в австрийските ски-центрове излиза по 85 евро на човек дневно.
Свързани теми
Свързани ключови думи