теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Със специална дарителска карта Банка Пиреос подкрепя Програма Благодател на УНИЦЕФ


1 гласа2568 прочитания

Банка Пиреос България ще утроява сумата на даренията

Банка Пиреос България стартира кампания в партньорство с УНИЦЕФ, която има за цел да помогне на децата в неравностойно положение. В съответствие с дългосрочната си политика на социално отговорна компания, Банка Пиреос създаде нова дарителска карта, специално разработена в партньорство с УНИЦЕФ, за набиране на средства по една от най-мащабните инициативи на организацията – програма БЛАГОДЕТЕЛ, развиваща дарителската култура в България и редовното дарителство  в помощ на децата .

Параметрите на картата са специално разработени за целите на Програма БЛАГОДЕТЕЛ. По избор на клиента, тя може да бъде кредитна или дебитна. С всяка извършена транзакция с кредитната карта, като плащане на стоки и услуги или теглене от банкомат, картодържателят ще дарява 10 стотинки в подкрепа на децата в неравностойно положение в България. Банка Пиреос ще утроява сумата и така 30 стотинки от всяка транзакция ще отиват за проект на УНИЦЕФ, избран от клиента след получаване на кредитната карта. В случай, че клиентът не е посочил конкретен проект, сумите ще се насочват към този, по който към момента има най-голяма нужда. Собствениците на дебитни карти, изработени в подкрепа на програмата на УНИЦЕФ, също ще имат възможност да даряват по 10 стотинки при всяка транзакция.

Ползвателите на дарителската кредитна карта ще получават месечен бонус в размер на 2% от стойността на покупките направени в страната, но не повече от 50 лева месечно. Те имат и възможността за прехвърляне на задължения при изключително добри условия от кредитна карта издадена в друга банка.

“Банка Пиреос България създаде дарителската кредитна карта, за да улесни начина на даряване и за да могат повече хора да станат дългосрочни дарители. С тази карта даряването се извършва без специални усилия от страна на клиентите. Всички, които имат желание да станат редовни дарители или да отделят по-големи суми, могат да го направят чрез директен дебит от разплащателната си сметка, обикновен банков трансфер или вноска на каса в полза на програма „Благодетел” на УНИЦЕФ. За нас беше много важно да създадем такъв продукт и програма, който да стимулира и насърчава редовните дарения, а не само тези, които са еднократни. Чудесно е, че намерихме в лицето на УНИЦЕФ, партньор който ни помогна да осмислим това наше желание и да намерим подходящата форма на продукт.  Дългосрочната кампания на Банка Пиреос и УНИЦЕФ има за цел да подкрепи работата на организацията в посока защита на правата на децата в България и  по света, за да растат здрави, образовани, информирани, социално активни и отговорни. Като специалисти във финансовата сфера, ние от Банка Пиреос знаем, че те са и най- добрата инвестиция на обществото. Всеки лев инвестиран в образование, социални услуги, всяка минута наше внимание инвестирано в грижа, игра и развитие на нашите деца, се възвръща многократно. Няма по-добър, по-надежден и опитен партньор в сферата на правата на децата от УНИЦЕФ и ние сме горди, че ще работим заедно”, сподели г-н Емил Ангелов, Заместник Главен изпълнителен директор на Банка Пиреос България.

Картата е специално илюстрирана и носи замечтания дух на детството. Такава е и концепцията за създаването й – да се отличава от другите банкови карти. Тя ни връща към миговете в детството и препраща към историята на “Малкия Принц”. Винаги, когато собственикът й я ползва, ще си припомня, че не всяко дете има щастливо детство, но всеки може да допринесе за повече детски усмивки.

Илюстрацията е нарисувана от изключително талантливата художничка Галина Василева, която има личен контакт с деца, отглеждани в институции. Преди няколко години семейството на Галина се увеличило след решението на майка й да стане приемен родител първо на Франческа, а няколко години по-късно и на малкия Пламен. Една от най-големите мечти на художничката е да помогне на българските деца в нужда да имат по-щастливо детство и по-добро бъдеще.

„Целият екип на Банка Пиреос България е съпричастен към благородната кауза да подпомага ежедневно повече деца да изживеят нормално и достойно детство. Бихме искали да призовем нашите настоящи и бъдещи клиенти, както и всички хора, да не забравят за тези деца. Нека всеки да намери своя начин да направи детството им по-усмихнато”, призова още г-н Ангелов.

Дарителската карта ще се предлага във всички клонове на Банката от средата на месец май 2011г.
Свързани ключови думи