теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

TBI Bank е номер едно в стоковото кредитиране в България през 2018 г.


0 гласа1070 прочитания

TBI Bank е лидер в продажбите на изплащане в трите най-големи вериги за бяла и черна техника в България Зора, Техномаркет и Технополис. Това показват обединените данни, получени от трите веригите за 2018 г. Пазарният дял на банката е нараснал значително спрямо предходната година и за 2019 г. достига 35%.

Така TBI Bank за втора поредна година заема първо място в онлайн покупките на техника на изплащане – а през 2018 г. бележи и първо място офлайн. Средно през 2018 г. пазарът на стоковото кредитиране е нараснал със 7 %, докато TBI Bank бележи ръст от 24% спрямо 2017 г. 

През 2018 г. най-търсените стоки и при онлайн и офлайн пазаруването са мобилните телефони (20% от кредитираните покупки на техника от TBI Bank в трите най-големи вериги), телевизори (17%) и перални (7%). Средната сума на стоковия кредит през 2018 г. е 727 лв. – за сравнение през 2016 г. той е бил 658 лв., а през 2017 г. – 710 лв. Половината от българите, пазаруващи техника онлайн, са във възрастовата група 23-37 години (50%), а българите над 42 години предпочитат физическите магазини (47% от общите покупки на кредит офлайн).

„През годините TBI Bank успя да спечели доверието и на клиентите, и на партньорите от търговската мрежа и лидерските ни позиции в стоковото кредитиране доказват това – каза Гергана Стайкова, Старши вицепрезидент „Кредитиране и дистрибуция“ в TBI Bank. – В момента работим и по други иновативни услуги, които да отговорят на нуждите на нашите клиенти в дигиталната ера.“ 

Предстои TBI Bank да представи на Българския пазар нова платформа за стоково кредитиране онлайн. Тя ще бъде денонощна, има видео идентификация и одобрението ще става за минути. Платформата значително ще намали изискваната информация от клиента за получаване на финансиране. Платформата работи успешно в Румъния вече над година, където TBI Bank също е лидер в стоковото кредитиране онлайн.

За TBI Bank
TBI Bank е фокусирана върху потребителското финансиране и кредитиране на малки и средни предприятия в България и Румъния. Чрез доверена мрежа от над 5000 точки на продажба ние обслужваме повече от 1.4 милиона регистрирани потребители. Ние сме част от 4Finance, най-голямата онлайн и мобилна група за потребителско кредитиране в Европа. Нашият фокус върху клиентите ни движи напред към това да се превърнем в дигитална банка от следващо поколение. Успешният ни бизнес модел и потребителски ориентиран подход ни позволиха да се превърнем в най-печелившата банка в България (Capital K10, 2018).