теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

УниКредит Лизинг е номер едно в Европа според годишна класация на европейската лизингова федерация „ЛИЙЗЮРЪП”


0 гласа1818 прочитания

„УниКредит Лизинг” беше обявена за най-голямата компания в Европа по нов бизнес за изминалата година от европейската лизингова федерация „ЛИЙЗЮРЪП”. Федерацията публикува своята годишна класация на основните европейски лизингови компании.

УниКредит Лизинг, която у нас е представена от най-голямата едноименна лизингова компания, е водеща на европейския лизингов пазар за втора поредна година  с общо 12.7 млрд. евро нов бизнес.

Топ 20 на компаниите в класацията са реализирали около 40% от обема на целия нов бизнес през 2008 г. на европейския пазар.

„Първото място в Европа за втора поредна година е важно потвърждение на силната позиция на УниКредит Лизинг на пазара, независимо от икономическата обстановка. Водещата ни позиция е резултат от въвеждането на ефективен бизнес модел, който се фокусира върху добавянето на стойност за нашите клиенти и не толкова върху обемите на всяка цена”, коментира Масимилиано Мои, главен изпълнителен директор на УниКредит Лизинг. Тези приоритети остават основна част от стратегията за развитие и са в унисон с ангажимента на УниКредит Лизинг да подкрепя малките и средни предприятия в Европа.

Годишната класация на „ЛИЙЗЮРЪП” се прави на базата на данни за дружества в 25 европейски държави, Компаниите, които влизат в проучването са членове на 47 локални асоциации, които от своя страна представляват 2 500 лизингови дружества и реализират около 96% от общия обем на лизинговите сделки в Европа. Според годишното изследване общия размер на лизинговия бизнес в Европа е достигнал през изминалата година 330 млрд. евро.

УниКредит Лизинг е и компанията, реализирала най-голям обем нов бизнес за първото полугодие на 2009 г. в България. Това сочат данните на Българската асоциация за лизинг. За периода УниКредит Лизинг е реализирала сделки в размер на 81.1 млн. евро, което отговаря на 26% пазарен дял, показа традиционното проучване на пазара, изготвяно БАЛ. Най-голям дял в обемите на новия бизнес на УниКредит Лизинг в България се пада на лизинга на леки автомобили, следван от товарни автомобили и оборудване.

Свързани теми