теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

УниКредит Лизинг получи наградата "Европейска лизингова компания на годината"


0 гласа3583 прочитания

УниКредит Лизинг беше обявена за Европейска лизингова компания на годината от водещото списание за новини и анализи за лизинговия пазар в Европа „Лизинг Лайф”. Лизинговата компания на УниКредит Груп получи и признанието в категорията „Функционален лидер на годината” и е първи подгласник в категорията „Шампион на малките и средни предприятия”.

Наградите се връчват за цялостния бизнес на компанията и постиженията през последните 12 месеца. Призовете на „Лизинг Лайф” се считат за най-престижните в лизинг индустрията в Европа. Международното жури, което определя класацията, включва експерти, търговци, лизингополучатели и консултанти от частния и публичния сектор.

„УниКредит Лизинг не е само най-големият лизингодател по обем на реализирания бизнес в Европа. В годината на кризата размерът на бизнеса всъщност не беше основната характеристика при избора на най-добра лизигова компания. Най-важно за журито беше да отличи компаниите, които отговориха на рецесията ефективно и интелигентно. За УниКредит Лизинг успехът дойде от новата й бизнес стратегия, която направи завой от създаване на обеми към създаване на стойност, както и от внимателния фокус върху качеството на лизинговите сделки и управлението на риска”, коментира редактора на „Лизинг Лайф” Брендан Малкин.

„Наградата е чест за нас и е ясно доказателство за правилния избор на стратегия. Спечелихме признание от преките си конкуренти и от целия европейски пазар на финансови активи – не само по отношение на обема на бизнеса ни, но и заради това, че сме иновативна и ефективно управлявана компания”, каза Масимилиано Мои, главен изпълнителен директор на УниКредит Лизинг.

УниКредит Лизинг  е част от УниКредит Груп. Лизинговото дружество има над 2 900 служители в 17 държави. У нас компанията е представена от УниКредит Лизинг България. Дружеството в е на първо място в страната по обем на новия си бизнес и пазарен дял в страната за първото полугодие на 2009, по данни на Българската асоциация за лизинг (БАЛ).

Свързани теми