теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

в. Скотсман: България е една от най-добре пазените тайни на Европа


2 гласа1159 прочитания

България е една от най-добре пазените тайни на Европа, благодарение на продължилия повече от четири десетилетия комунизъм, предшествани от пет столетия османско робство, пише британският в. Скотсман.

Страната ни  е сред десетте туристически дестинации, които британският вестник препоръчва да бъдат посетени през 2010 г.

България заема четвърто място, а преди нея в класацията са Киото, Мароко и Южна Африка.

С гористи планини в западната част, които плавно преминават в безкрайна брегова ивица на изток, страната предлага възможности както за зимен, така и за летен туризъм. Карането на ски е по-евтино отколкото в Алпите, а крайбрежието предлага едновременно специално построени и традиционни курорти, както и едни от най-добрите плажове в Европа, пише в описанието си за България вестника.

Изтокът среща Запада в това очарователно кътче от Балканите, отбелязва в. "Скотсман".

В столицата София православни църкви, турски джамии и паметници, посветени на Червената армия, се издигат рамо до рамо с блестящи нови търговски центрове, хотели и клубове.
          
Това не е най-чистият и организиран град в Европа, но ако искате да се забавлявате, София предлага 300 барове, ресторанти, дискотеки и кафенета в радиус от по-малко от 2 километра, пише още  британският вестник.

След България в класацията са Истанбул, Непал, Салвадор, Никарагуа, Суринам и Исландия.

Автор: www.touristmedia.info
Свързани теми