В района на ски зона "Банско" в Пирин падна малко сняг, оръдията за изкуствен са включени и при минусови температури действат, но условия за скиорите все още няма, каза пред БТА мениджърът на ски центъра Иван Обрейков.
          
Скиорите трябва да имат още малко търпение. Във високите части на Пирин вече се е образувала снежна покривка, но ски трасетата там не са обработени, защото все още не е възможно машините да стигнат до тях, каза той.

Кабинковият лифт от Банско до "Бъндеришка поляна" в момента работи. От възможността да се разходят с него до планината могат да се възползват студентите, отпразнували своя празник в Банско, каза още Обрейков.

Обрейков и колегите му от дружество "Юлен" се надяват да се сбъдне прогнозата за застудяване и за снеговалеж в планината, за да бъде типично зимен декорът за официалното откриване на новия ски сезон в Банско.

Както TouristMedia писа, откриването на ски сезона в Банско ще се състои на 12 декември. На писта „Алберто Томба” на Бъндеришка поляна гостите на откриването ще имат възможността да наблюдават паралелен слалом с участието на Марк Жирардели, Пирмин Цурбриген, Петър Попангелов, Боян Киржай, Пол Акола, Патрик Ортлиб, Петер Мюлер и Хуберт Щолц.

Автор: www.touristmedia.info