теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

В Русия липсва реклама на България като дестинация за туризъм


0 гласа1077 прочитания

В Русия липсва реклама на България като дестинация за туризъм, казва в интервю пред в.Пари изпълнителният директор на Балкан Експрес Алексей Маркелов.

„Не зная как се рекламира България в момента. Ако има някаква реклама, тя не се вижда. Забелязват се обаче тези на Кипър, Гърция и Турция, които са доста. Румъния също започна рекламна кампания”, казва още Маркелов.

Интересът на руските туристи към Гърция и Турция нараства всяка изминала година. Туристите от Русия се интересуват от България, но в сравнение с другите два пазара интересът е доста по-слаб.

Изнесените визови центрове трябва да се премахнат, казва още Маркелов. Аутсорсинговата компания VFS извършва само куриерски услуги, но за сметка на това визата, която струва 35 EUR, се оскъпява с 12-15 EUR, а по този начин се оскъпява почивката на руските туристи в България, които в по-голямата част от случаите идват на почивка със семействата си.

От зимните курорти Банско е най-предпочитаното място за зимна почивка, защото има добри условия за ски и настаняване, Боровец е на второ място. Според Маркелов Пампорово не е ски курорт, а за развлечение и почивка.

Автор: www.touristmedia.info
Свързани теми
Свързани ключови думи