теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Виртуален номер ни пази от измами при плащане в интернет


0 гласа1189 прочитания

Създаването и изтриването му може да става изцяло онлайн

Нова услуга, която ще намалява риска от измамите при плащане онлайн, създаде Транскарт Файненшъл Сървисис. Така всеки притежател на кредитна карта trans.card MasterCard или дебитна карта trans.cash Debit MasterCard може да си създаде временен виртуален номер към своята карта, като определи самостоятелно лимита за плащане и срока на валидност на този номер. 

При плащане в Интернет вместо да въвежда реалния номер на картата си, клиентът може да ползва създадения виртуален номер. По този начин, независимо че плащането ще се извърши с пари от картата на клиента, реалният номер на тази карта ще остане недостъпен за потенциалните измамници.

ТФС препоръчва на картодържателите след всяко успешно плащане в Интернет да изтриват използвания за целта виртуален номер. Така рискът от злоупотреби в глобалната мрежа ще бъде сведен до минимум. 

По данни на НСИ през 2014 година близо 1 милион българи са поръчвали или плащали стоки и услуги чрез Интернет. За последните 10 години броят на нашите съграждани, пазаруващи в глобалната мрежа, е нараснал близо 16 пъти, а общата стойност на онлайн продажбите – над 20 пъти.

ТФС предлага възможност създаването и изтриването на виртуалните номера да се извършва изцяло онлайн, което отнема само няколко секунди и е напълно безплатно за клиентите на компанията.

Освен това, преди да се извърши плащане в Интернет, виртуалната карта трябва да се зареди с пари от разплащателната сметка на клиента или с пари в брой. При създаването на виртуален номер за плащане в Интернет клиентите на ТФС не прехвърлят и не блокират пари от картата си. Съответно и при изтриване или изтичане на срока на валидност на виртуалния номер не е необходимо да се прехвърлят никакви суми обратно към картата.

Източник: www.economic.bg

Сравнете всички оферти за дебитни карти

Свързани ключови думи