теми
ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИБЪРЗИ КРЕДИТИКРЕДИТНИ КАРТИСРОЧНИ ДЕПОЗИТИ

Всеки пети шофьор на Острова се надпреварва с GPS навигатора си


0 гласа1735 прочитания

Почти всеки пети шофьор във Великобритания се надпреварва със собствния си GPS навигатор, сочат резултатите от ново социологическо проучване на Sainsbury, цитирано от Confused.com.

Навигационните системи могат да спомогнат за намаляване на пътните инциденти. Предварителната ориентация намалява вероятността за резки маневри, опасното концентриране на вниманието към указателни табели кръстовища и колебанието накъде да поемеш. Те могат да подготвят за внезапни остри завои и други препятствия, както и да дадат ценна допълнителна информация на места с илюзорна видимост например. Предупреждават за предстоящи знаци, превишения на скоростта и други опасности.

Вместо да се използват тези системи за подобряване на безопасността на пътя обаче, част от шофьорите възприемат часа на пристигане, който навигаторите прогнозират, като предизвикателство.

Според анкетата, 19% от автомобилистите ускоряват темпото, за да подобрят времето, което би трябвало да им отнеме пътуването, чрез опасни и съмнителни тактики.

570 000 шофьори признават в допитването, че натискат педала, когато видят, че светофара минава от зелено на жълто, а 240 000 скъсяват дистанцията.

Повече от 340 000 пък си признават, че предприемат рискови изпреварвания на завои с ниска видимост, в стремежа да бият прогнозата.

Нещо повече - 150 000 от шофьорите са заявили, че надпреварата им с навигатора вече е довела до травма, в следствие на катастрофа.

Автор: Insurance.bg